Евертон: Рецимо НЕ РАСИЗМУ! Ја волим Србију!

Фудбалер Партизана Евертон изјавио је да жели што пре да заборави на немиле сцене које су се догађале на Бањици и додао да воли Србију и њен народ.  Фудбалер Партизана рекао да није могао да задржи сузе и емоције после расистичких скандирања навијача Рада. "Заволео сам Србију и ваш народ, сузе су саме теке", рекао Евертон Луиз.

Фудбал 20.02.2017 | 14:30
Евертон: Рецимо НЕ РАСИЗМУ! Ја волим Србију!
На утакмице између Рада и Партизана дошло је до сукоба на терену јер су навијачи клуба са Бањице вређали Евертона, фудбалера Партизана.

Фудбалери Партизана савладали су екипу Рада са 1:0, али је ма крају меча дошло до општег кошкања на терену, пошто је гостујући фудбалер Евертон гестикулирао према домаћим навијачима, који су га током меча вређали на расној основи.

Група хулигана је испуштала мајмунске крике када би Евертон имао контакт са лоптом.

Бразилски интернационалац је после меча пришао тој групи и гестикулирао према њима. После тога је дошло до велике гужве на терену, у којој су се играчи оба тима гурали.

То је потрајало неколико минута, али се ситуација смирила тек када је жандармерија ушла на терен, а Евертон је терен напустио у сузама.

Поводом свега што се у недељу после подне догађало на Бањици, огласио се и Евертон Луиз.

Фудбалер Партизана говорио је о немилим сценама које су се десиле за време и по завршетку утакмице са Радом (1:0). Повод за неспортску реакцију Евертона на крају меча, када је дотрчао до трибине са навијачима Рада и показао им средњи прст, били су скандалозни расистички повици на његов рачун.

Бразилац се обратио спрској јавности следећим речима:

"Читав месец смо вредно радили само са једном жељом, а то је да се што боље припремимо за почетак сезоне, добијемо сваку утакмицу и боримо се за шампионску титулу. Са тим мислима смо и ушли у овај меч који смо, и ако није био лак, на крају добили."

Борбени везни фудбалер жели да што пре заборави време проведено на стадиону Рада.

"Али зато све друго у вези са њим желим да заборавим. Моја породица и ја смо заволели Србију и ваш народ, овде се осећамо као код куће и баш зато нисам могао да сакријем сузе које су саме неконтролисано ишле, јер сам током 90 минута трпео расистичке нападе, погрдне називе са трибина."

Евертон се осврнуо и на противничке играче.

"Додатно ме је узнемирио и став противничких играча који су уместо све да смире подржавали читаво дешавање. Нашао сам се у гротлу људи без емоција који су ме само још додатно нападали уместо да ме заштите. Желим што пре све да заборавим, окренем се свом тиму, породици и ономе што највише волим фудбалу. И молим вас рецимо 'Не Расизму'", стоји у изјави Евертона Луиза.

Играчи Партизана као знак подршке Евертон Луизу на своје инстаграм профиле су ставили фотографију капитенске траке Саше Илића са европских утакмица на којој јасно пише - НО ТО РАЦИСМ.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар