Čistka: Putin smjenjuje generale

Predsjednik Rusije Vladimir Putin smijenio je danas sa dužnosti 16 generala Ministarstva za vanredne situacije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Istražnog komiteta.

Svijet 02.02.2017 | 16:15
Čistka: Putin smjenjuje generale
Prema ukazu koji je potpisao ruski predsjednik, svih 16 generala smijenjeno je sa svojih položaja, a dvojica su penzionisana. Razlozi za reorganizaciju nisu saopšteni.

Istovremeno je predsjednik imenovao dva zamenika ministra za vanredne situacije, a to su Vladlen Aksjonov i Pavel Barišev.

Aksjnov je ranije obavljao funkciju zamjenika direktora vatrogasnog i spasilačkog odjeljenja Ministarstva, a general-potpukovnik Barišev bio je na čelu Akademije za civilnu odbranu MČS Rusije u Novogorsku u Moskovskoj oblasti.

Putin je na mjesto tužioca Republike Krim imenovao Olega Kamšilova, a za Lenjingradsku oblast Borisa Markova. Istim ukazom, na čelo Istražnog komiteta Rusije u Sevastopolju je na pet godina postavljen Viktor Tanifu.

(Sputnik)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vidite

02.02.2017 16:03

Erdogan smijeni pučiste, pohapsi ih i hoće da sudi kad čujemo u Evropi i na Balkanu za njega DIKTATOR. Putin uradi istu stvar, smijeni generale ma ne on je kralj, to je demokratija. U suštini su svi oni diktatori. Demokratije je izmišljena za budale.

ODGOVORITE