Чистка: Путин смјењује генерале

Предсједник Русије Владимир Путин смијенио је данас са дужности 16 генерала Министарства за ванредне ситуације, Министарства унутрашњих послова и Истражног комитета.

Свијет 02.02.2017 | 16:15
Чистка: Путин смјењује генерале
Према указу који је потписао руски предсједник, свих 16 генерала смијењено је са својих положаја, а двојица су пензионисана. Разлози за реорганизацију нису саопштени.

Истовремено је предсједник именовао два заменика министра за ванредне ситуације, а то су Владлен Аксјонов и Павел Баришев.

Аксјнов је раније обављао функцију замјеника директора ватрогасног и спасилачког одјељења Министарства, а генерал-потпуковник Баришев био је на челу Академије за цивилну одбрану МЧС Русије у Новогорску у Московској области.

Путин је на мјесто тужиоца Републике Крим именовао Олега Камшилова, а за Лењинградску област Бориса Маркова. Истим указом, на чело Истражног комитета Русије у Севастопољу је на пет година постављен Виктор Танифу.

(Спутник)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Видите

02.02.2017 16:03

Ердоган смијени пучисте, похапси их и хоће да суди кад чујемо у Европи и на Балкану за њега ДИКТАТОР. Путин уради исту ствар, смијени генерале ма не он је краљ, то је демократија. У суштини су сви они диктатори. Демократије је измишљена за будале.

ОДГОВОРИТЕ