Lukašenko ukinuo vize za SAD i zemlje Evropske Unije

Ruska Federalna bezbednosna služba (FSB) uspostavila je kontrolu na granici s Belorusijom zbog odluke te zemlje da uvede bezvizni režim za gradjane 80 zemalja, uključujući SAD i zemlje EU, za kratkoročne posete.

Svijet 02.02.2017 | 01:19
Lukašenko ukinuo vize za SAD i zemlje Evropske Unije
FSB je uspostavila punopravni režim zaštite granice dve nekadašnje sovjetske države, pokazuju dokumenta vlade objavljena danas.

Rusija i Belorusija su do sada održavale bliske političke, ekonomske i bezbednosne veze, bez kontrole na granicama.

Odluka FSB dolazi pošto je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u januaru potpisao dekret kojim se ukidaju vize gradjanima više desetina zemlja s ciljem da se poveća broj biznismena i turista koji dolaze u Belorusiju.

Taj potez uznemirio je pojedine zvaničnike Rusije, koji su odluku Belorusije ocenili kao bezbednosnu pretnju.

Izvor:Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dzoo

02.02.2017 06:48

Au mnog im znaci posebno Amerima.

ODGOVORITE
Name

Svasta

02.02.2017 06:58

Ja pomisli Hitler vaskrsno. Isti.

ODGOVORITE
Name

Pasta

02.02.2017 07:47

Dobro si, ima sličnosti, pljunuti Hićo

Name

Đorđe

02.02.2017 08:12

Lukašenko je "diktator", te elemente ima i Putin. Diktator je bio i Staljin, ali dali bi danas bilo "slobodne Evrope" bez Staljina. Bili bila danas "Oda Radosti" himna i slobodna Evropa postojali bez Staljina ili bi se "fašističom Evropom" uzvikivalo "Sieg Heil". Kada je Američki imperijalizam nadirao preko nas i još nadire na Rusiju i Bjelorusiju, da se nisu pojavili oni Rusija bi bila "prčija pj..ne Jelcina". Američki presjednici su diktatori, ali za razliku od ovih oni terorišu svijet, a ne svoje narode. Sada u Americi počinje nešto slično, jer je Amerika vidno "pala". Pozdrav, ja podržavam "prosvećene diktatore" i jedan prosvećen hrabar čovjek treba i Republici Srpskoj, kao suvoj zemlji kiša.

ODGOVORITE
Name

Dule

02.02.2017 12:24

Sve se red uhvatio da idu u Bjelorusiju

ODGOVORITE