Лукашенко укинуо визе за САД и земље Европске Уније

Руска Федерална безбедносна служба (ФСБ) успоставила је контролу на граници с Белорусијом због одлуке те земље да уведе безвизни режим за градјане 80 земаља, укључујуц́и САД и земље ЕУ, за краткорочне посете.

Свијет 02.02.2017 | 01:19
Лукашенко укинуо визе за САД и земље Европске Уније
ФСБ је успоставила пуноправни режим заштите границе две некадашње совјетске државе, показују документа владе објављена данас.

Русија и Белорусија су до сада одржавале блиске политичке, економске и безбедносне везе, без контроле на границама.

Одлука ФСБ долази пошто је председник Белорусије Александар Лукашенко у јануару потписао декрет којим се укидају визе градјанима више десетина земља с циљем да се повец́а број бизнисмена и туриста који долазе у Белорусију.

Тај потез узнемирио је поједине званичнике Русије, који су одлуку Белорусије оценили као безбедносну претњу.

Извор:Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дзоо

02.02.2017 06:48

Ау мног им знаци посебно Америма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

02.02.2017 06:58

Ја помисли Хитлер васкрсно. Исти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паста

02.02.2017 07:47

Добро си, има сличности, пљунути Хићо

Name

Ђорђе

02.02.2017 08:12

Лукашенко је "диктатор", те елементе има и Путин. Диктатор је био и Стаљин, али дали би данас било "слободне Европе" без Стаљина. Били била данас "Ода Радости" химна и слободна Европа постојали без Стаљина или би се "фашистичом Европом" узвикивало "Сиег Хеил". Када је Амерички империјализам надирао преко нас и још надире на Русију и Бјелорусију, да се нису појавили они Русија би била "прчија пј..не Јелцина". Амерички пресједници су диктатори, али за разлику од ових они тероришу свијет, а не своје народе. Сада у Америци почиње нешто слично, јер је Америка видно "пала". Поздрав, ја подржавам "просвећене диктаторе" и један просвећен храбар човјек треба и Републици Српској, као сувој земљи киша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

02.02.2017 12:24

Све се ред ухватио да иду у Бјелорусију

ОДГОВОРИТЕ