Optužbe: Federer je varao u finalu?

Nekadašnji australijski teniser Pet Keš oštro je kritikovao Rodžera Federera zbog poteza na finalnom meču Australijan opena, u kom je Švajcarac pobedio Rafaela Nadala posle pet setova i osvojio rekordnu 18. gren slem titulu.

Svijet 30.01.2017 | 10:32
Optužbe: Federer je varao u finalu?

Federer je početkom petog seta uzeo medicinski tajm-aut, a Keš smatra da je to bio nekorektan potez, nazvavši ga “legalnim varanjem”.

"Ne zaustavljate maraton jer ste umorni. Ne mogu da naglasim dovoljno da takvo ponašanje nije pod adekvatnim nadzorom medicinskog tima u okviru (ATP) tura. To je pogrešno, pogrešno i pogrešno. To je varanje, a dozvoljeno je. Legalno varanje, ali i dalje nije u redu", rekao je Keš za radio “BBC”.

Federer je upitan da prokomentariše takav stav odmah posle trijumfa.

"Rekao sam sebi 'pravila su tu da bi ih koristio'. I ja mislim da ne bismo smeli da zloupotrebljavamo ova pravila i remetimo sistem. Time se vodim već 20 godina. Zato mislim da je u ovom slučaju takva kritika preterivanje. Ja sam teniser koji najmanje zove tajm-aut, tako da ne znam o čemu Keš priča", rekao je petostruki šampion Australije.

On je dodao da je osećao jak bol u butini desne noge, da je taj problem imao tokom celog turnira i da se pojačao tokom polufinala sa Stenom Vavrinkom.

"Nakon što je Stan uzeo medicinski, pomislio sam da bi i meni dobro došao za promenu, da bih video da li bi kratka masaža tokom meča pomogla. Uradio sam to pomalo preventivno, nisam siguran. Onda me je zabolelo u butini tokom drugog seta, da bi me jače zabolelo u preponi u trećem setu", naglasio je Federer, i naglasio da će adekvatno proslaviti novu titulu.

"Provešćemo se kao rok zvezde, to mogu da vam kažem", zaključio je švajcarski teniser.

(Telegraf.rs)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Karadoz

30.01.2017 10:26

Pa to je Noletova skola.. vec vidjeno

ODGOVORITE