Оптужбе: Федерер је варао у финалу?

Некадашњи аустралијски тенисер Пет Кеш оштро је критиковао Роџера Федерера због потеза на финалном мечу Аустралијан опена, у ком је Швајцарац победио Рафаела Надала после пет сетова и освојио рекордну 18. грен слем титулу.

Свијет 30.01.2017 | 10:32
Оптужбе: Федерер је варао у финалу?

Федерер је почетком петог сета узео медицински тајм-аут, а Кеш сматра да је то био некоректан потез, назвавши га “легалним варањем”.

"Не заустављате маратон јер сте уморни. Не могу да нагласим довољно да такво понашање није под адекватним надзором медицинског тима у оквиру (АТП) тура. То је погрешно, погрешно и погрешно. То је варање, а дозвољено је. Легално варање, али и даље није у реду", рекао је Кеш за радио “ББЦ”.

Федерер је упитан да прокоментарише такав став одмах после тријумфа.

"Рекао сам себи 'правила су ту да би их користио'. И ја мислим да не бисмо смели да злоупотребљавамо ова правила и реметимо систем. Тиме се водим већ 20 година. Зато мислим да је у овом случају таква критика претеривање. Ја сам тенисер који најмање зове тајм-аут, тако да не знам о чему Кеш прича", рекао је петоструки шампион Аустралије.

Он је додао да је осећао јак бол у бутини десне ноге, да је тај проблем имао током целог турнира и да се појачао током полуфинала са Стеном Вавринком.

"Након што је Стан узео медицински, помислио сам да би и мени добро дошао за промену, да бих видео да ли би кратка масажа током меча помогла. Урадио сам то помало превентивно, нисам сигуран. Онда ме је заболело у бутини током другог сета, да би ме јаче заболело у препони у трећем сету", нагласио је Федерер, и нагласио да ће адекватно прославити нову титулу.

"Провешћемо се као рок звезде, то могу да вам кажем", закључио је швајцарски тенисер.

(Телеграф.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Карадоз

30.01.2017 10:26

Па то је Нолетова скола.. вец видјено

ОДГОВОРИТЕ