Tužbe, seks, laži i... Berluskoni

Sudija u Milanu naložio je da se bivšem italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju sudi na osnovu optužbi za korupciju. I to kakvih!

Svijet 29.01.2017 | 21:47
Tužbe, seks, laži i... Berluskoni
Tako su pokopane njegove nade da se uskoro ponovo kandiduje za državnu funkciju nakon što mu je to bilo zabranjeno zbog osude za utaju poreza.

Sudija Karlo Otone de Marki odlučio je, nakon saslušanja o zahtevu tužilaštva da se protiv Berluskonija podigne optužnica, da suđenje počne 5. aprila u Milanu, prenela je agencija Ansa.

Milanski list Korijere dela sera navodi da je bivši premijer optužen da je potrošio oko 10 miliona evra, uz skupe poklone, na oko 20 mladih devojaka na žurkama koje je organizovao u svojoj vili Arkore kod Milana.Tužioci kažu da je Berluskoni želeo da "kupi" ćutanje tih žena na raznim suđenjima koja se protiv njega vode, navodi AP.

Berluskoni je, inače, oslobođen krivice posle žalbe u slučaju u kojem je optužen za korišćenje usluga prostitutki.

Dosije protiv Berluskonija koji je vezan za korupciju, a koji je doveo do današnjeg podizanja optužnice, odvojen je od ostalih slučajeva zbog njegovih zdravstvenih problema.

Seks, laži i... Berluskoni

Zbog osude za utaju poreza 2013. godine, izbačen je iz Senata i zabranjeno mu je obavljanje javne funkcije u narednih nekoliko godina.

 Berluskoni (80) vodi partiju desnog centra Forca Italija, koja je sada opoziciona.

Italijanski parlamentarni izbori treba da budu održani 2018. godine, ali bi mogli biti održani i kasnije ove godine, nakon što je lider Demokratske stranke Mateo Renci podneo ostavku na mesto premijera prošlog meseca posle poraza na referendumu o njegovom programu reformi, zaključuje američka agencija.

Izvor: AP

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Oj ha

29.01.2017 21:52

Zivi do zadnjeg, ne dana nego daha.

ODGOVORITE