Тужбе, секс, лажи и... Берлускони

Судија у Милану наложио је да се бившем италијанском премијеру Силвију Берлусконију суди на основу оптужби за корупцију. И то каквих!

Свијет 29.01.2017 | 21:47
Тужбе, секс, лажи и... Берлускони
Тако су покопане његове наде да се ускоро поново кандидује за државну функцију након што му је то било забрањено због осуде за утају пореза.

Судија Карло Отоне де Марки одлучио је, након саслушања о захтеву тужилаштва да се против Берлусконија подигне оптужница, да суђење почне 5. априла у Милану, пренела је агенција Анса.

Милански лист Коријере дела сера наводи да је бивши премијер оптужен да је потрошио око 10 милиона евра, уз скупе поклоне, на око 20 младих девојака на журкама које је организовао у својој вили Аркоре код Милана.



Тужиоци кажу да је Берлускони желео да "купи" ћутање тих жена на разним суђењима која се против њега воде, наводи АП.

Берлускони је, иначе, ослобођен кривице после жалбе у случају у којем је оптужен за коришћење услуга проститутки.

Досије против Берлусконија који је везан за корупцију, а који је довео до данашњег подизања оптужнице, одвојен је од осталих случајева због његових здравствених проблема.

Секс, лажи и... Берлускони

Због осуде за утају пореза 2013. године, избачен је из Сената и забрањено му је обављање јавне функције у наредних неколико година.

 Берлускони (80) води партију десног центра Форца Италија, која је сада опозициона.

Италијански парламентарни избори треба да буду одржани 2018. године, али би могли бити одржани и касније ове године, након што је лидер Демократске странке Матео Ренци поднео оставку на место премијера прошлог месеца после пораза на референдуму о његовом програму реформи, закључује америчка агенција.

Извор: АП

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ој ха

29.01.2017 20:52

Зиви до задњег, не дана него даха.

ОДГОВОРИТЕ