Kapela u Kasarni "Cerski junaci"

U šabačkoj kasarni "Cerski junaci" Vojske Srbije osveštana je kapela koju su uredili vojnici i starešine tog garnizona, uz podršku i blagoslov Eparhije šabačke i njenog episkopa Lavrentija.

Srbija 24.01.2017 | 20:28
Kapela u Kasarni "Cerski junaci"
Kapela je posvećena kralju Dragutinu, znamenitom vladaru ovog dela Srbije, koji je, pored ostalog, bio poznat kao veliki narodni i crkveni zadužbinar. To će biti mesto gde će pripadnici Vojske Srbije ubuduće ostvarivati svoje duhovne potrebe.

"Najdraže mi je što je ovo parče neba na zemlji nastalo velikom ljubavlju vojnika i starešina naše vojske i kao sjajan primer sabornosti crkve i Vojske Srbije", rekao je episkop Lavrentije, koji je svim vojnicima i starešinama koji su učestvovali u uređenju tog crkvenog zdanja darovao po primerak Biblije.



"I kroz vekove, i danas, naša slavna vojska i crkva pokazivali su sabornost u delanju za dobra naše otadžbine i roda, e, evo, to rade i ove generacije, što me posebno raduje i veseli."

Činu osveštanja kapele, osim šabačkog episkopa, sveštenstva, pripadnika Vojske Srbije, prisustvovao je i vladika Jovan, episkop šumadijski, koji je u Srpskoj pravoslavnoj crkvi zadužen za duhovni rad u Vojsci Srbije.

(BN televizija / V.Mitrić) 

Komentari / 0

Ostavite komentar