Капела у Касарни "Церски јунаци"

У шабачкој касарни "Церски јунаци" Војске Србије освештана је капела коју су уредили војници и старешине тог гарнизона, уз подршку и благослов Епархије шабачке и њеног епископа Лаврентија.

Србија 24.01.2017 | 20:28
Капела у Касарни "Церски јунаци"
Капела је посвећена краљу Драгутину, знаменитом владару овог дела Србије, који је, поред осталог, био познат као велики народни и црквени задужбинар. То ће бити место где ће припадници Војске Србије убудуће остваривати своје духовне потребе.

"Најдраже ми је што је ово парче неба на земљи настало великом љубављу војника и старешина наше војске и као сјајан пример саборности цркве и Војске Србије", рекао је епископ Лаврентије, који је свим војницима и старешинама који су учествовали у уређењу тог црквеног здања даровао по примерак Библије.



"И кроз векове, и данас, наша славна војска и црква показивали су саборност у делању за добра наше отаџбине и рода, е, ево, то раде и ове генерације, што ме посебно радује и весели."

Чину освештања капеле, осим шабачког епископа, свештенства, припадника Војске Србије, присуствовао је и владика Јован, епископ шумадијски, који је у Српској православној цркви задужен за духовни рад у Војсци Србије.

(БН телевизија / В.Митрић) 

Коментари / 0

Оставите коментар