SP u rukometu, 1/4-finale: Naš komšiluk protiv ostatka svijeta!

Danas je dan za četvrtfinala na planetarnoj smotri u Francuskoj, gde ovaj deo Evrope predstavljaju Mađarska, Hrvatska i Slovenija.

Ostali sportovi 24.01.2017 | 16:15
SP u rukometu, 1/4-finale: Naš komšiluk protiv ostatka svijeta!
Veoma interesantno će biti danas za sve ljubitelje rukometa i sportskog kloađenja, jer se na Svetskom prvenstvu u Francuskoj igraju sva četiri četvrtfinala!

17.00 NORVEŠKA - MAĐARSKA,

Program otvaraju Norvežani i Mađari. Očekujemo uzbudljivu utakmicu jer je dobro poznato da su naše severne komšije u osmini finala senzacionalno sa prvenstva izbacili olimpijske pobednike Dance, slavivši sa 27:25. Mađari doduše, nisu najbolje prošli grupu, zabeleživši čak tri poraza. Grupnu fazu su završili na četvrtom mestu, ali su zato nokaut fazu sjajno odradili i pokazali da su spremni za velike stvari. Na putu im stoje Norvežani, koji su jedini poraz upisali od Francuske u grupi, a četvrtfinale su osigurali pobedom od deset razlike protiv Makedonije. Gledajući dosadašnje nastupe, Norveška je ostavila daleko bolji utisak, ali ispadanje prvih favorita za medalju Danaca i Nemaca, pokazalo je da to u nokaut fazi ne mora ništa da znači te da su bilo kakve prognoze nezahvalne. Mađarska je poslednji put u polufinalu SP bila 1997. godine. Pobednik ovog susreta u polufinalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Hrvatske i Španije. 

19.00 FRANCUSKA - ŠVEDSKA

Francuzi igraju sjajno pred domaćim navijačima. Imaju maksinalni učinak sa svih šest pobeda na Svetskom prvenstvu, na kojem su pokazali tek u nekoliko navrata slabosti.Prošetali su grupom i potom u osmini finala savladali Island sa 31:25. A za nastavak niza,treba pobediti i Švedsku, koja im je do sada najveći ispit. Šveđani su za četvrtfinale "razmontirali" Beloruse sa neverovatnih 41:22. Jedini poraz imaju od Danske i motivisani su da prirede još jednu senzaciju. A ne bi bilo slađe od slavlja protiv domaćina i branitelja titule. Obe reprezentacije igraju sjajno i redovno su njihovi okršaji bili veoma napeti. Poslednji je bio na prošlom SP kada su slavili Francuzi sa 27:25, godinu ranije na EP, bolja je bila Švedska sa 30:28. 

20.45 SLOVENIJA - KATAR

Katar je u osmini finala napravio pravo iznenađenje, izbacivši aktuelnog evropskog prvaka Nemačku i priredio šok do tada glavnim kandidatima za zlatnu medalju na ovom prvenstvu. Može li savladati i ekipu Veselina Vujovića? Nekadašnji golman Crvene zvezde, ali i naše reprezentacije Daniel Šarić je protiv Nemačke bio sjajan, ali Vujovićevi momci najavili su da će se "pobiti" sa svetskim viceprvakom iz 2015. Jer prilika je vrlo dobra i naši bivši sunarodnici se nadaju da mogu ponoviti Španiju 2013. godine, kada su takođe izborili mesto među četiri najbolje reprezentacije sveta.

„Ništa nije nemoguće. Svi će reći da se stvari otvaraju ,ali to će biti samo u slučaju da smi mi pravi. Očekujem da ćemo biti“, poručio je slovenački selektor Veselin Vujović. 

20.45 ŠPANIJA - HRVATSKA

Vatreni i Furija igraju u istom terimun od 20:45. Ulog je velik, plasman u polufinale Svetskog prvenstva i biće zanimljivo ko će od velikih međusobnih rivala uspeti da dođe do pobede i  tako ostane u igri za medalju. Hrvatska i Španija do sada su igrale 20 puta. Hrvati imaju 13 pobeda i šest poraza, uz +28 gol-razliku, dok se jedan susret završio remijem. Posljednji put su igrali na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Poljskoj, kada su dobili Španci. Dve godine ranije naše komšije su takođe stradale od Španaca na kontinentalnoj smotri, u dvoboju za bronzu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar