СП у рукомету, 1/4-финале: Наш комшилук против остатка свијета!

Данас је дан за четвртфинала на планетарној смотри у Француској, где овај део Европе представљају Мађарска, Хрватска и Словенија.

Остали спортови 24.01.2017 | 16:15
СП у рукомету, 1/4-финале: Наш комшилук против остатка свијета!
Веома интересантно ће бити данас за све љубитеље рукомета и спортског клоађења, јер се на Светском првенству у Француској играју сва четири четвртфинала!

17.00 НОРВЕШКА - МАЂАРСКА,

Програм отварају Норвежани и Мађари. Очекујемо узбудљиву утакмицу јер је добро познато да су наше северне комшије у осмини финала сензационално са првенства избацили олимпијске победнике Данце, славивши са 27:25. Мађари додуше, нису најбоље прошли групу, забележивши чак три пораза. Групну фазу су завршили на четвртом месту, али су зато нокаут фазу сјајно одрадили и показали да су спремни за велике ствари. На путу им стоје Норвежани, који су једини пораз уписали од Француске у групи, а четвртфинале су осигурали победом од десет разлике против Македоније. Гледајући досадашње наступе, Норвешка је оставила далеко бољи утисак, али испадање првих фаворита за медаљу Данаца и Немаца, показало је да то у нокаут фази не мора ништа да значи те да су било какве прогнозе незахвалне. Мађарска је последњи пут у полуфиналу СП била 1997. године. Победник овог сусрета у полуфиналу ће играти против бољег из двобоја између Хрватске и Шпаније. 

19.00 ФРАНЦУСКА - ШВЕДСКА

Французи играју сјајно пред домаћим навијачима. Имају максинални учинак са свих шест победа на Светском првенству, на којем су показали тек у неколико наврата слабости.Прошетали су групом и потом у осмини финала савладали Исланд са 31:25. А за наставак низа,треба победити и Шведску, која им је до сада највећи испит. Швеђани су за четвртфинале "размонтирали" Белорусе са невероватних 41:22. Једини пораз имају од Данске и мотивисани су да приреде још једну сензацију. А не би било слађе од славља против домаћина и бранитеља титуле. Обе репрезентације играју сјајно и редовно су њихови окршаји били веома напети. Последњи је био на прошлом СП када су славили Французи са 27:25, годину раније на ЕП, боља је била Шведска са 30:28. 

20.45 СЛОВЕНИЈА - КАТАР

Катар је у осмини финала направио право изненађење, избацивши актуелног европског првака Немачку и приредио шок до тада главним кандидатима за златну медаљу на овом првенству. Може ли савладати и екипу Веселина Вујовића? Некадашњи голман Црвене звезде, али и наше репрезентације Даниел Шарић је против Немачке био сјајан, али Вујовићеви момци најавили су да ће се "побити" са светским вицепрваком из 2015. Јер прилика је врло добра и наши бивши сународници се надају да могу поновити Шпанију 2013. године, када су такође изборили место међу четири најбоље репрезентације света.

„Ништа није немогуће. Сви ће рећи да се ствари отварају ,али то ће бити само у случају да сми ми прави. Очекујем да ћемо бити“, поручио је словеначки селектор Веселин Вујовић. 

20.45 ШПАНИЈА - ХРВАТСКА

Ватрени и Фурија играју у истом теримун од 20:45. Улог је велик, пласман у полуфинале Светског првенства и биће занимљиво ко ће од великих међусобних ривала успети да дође до победе и  тако остане у игри за медаљу. Хрватска и Шпанија до сада су играле 20 пута. Хрвати имају 13 победа и шест пораза, уз +28 гол-разлику, док се један сусрет завршио ремијем. Посљедњи пут су играли на прошлогодишњем Европском првенству у Пољској, када су добили Шпанци. Две године раније наше комшије су такође страдале од Шпанаца на континенталној смотри, у двобоју за бронзу.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар