Venus nikad nije osvojila AO, ali se nakon 14 godina domogla 1/2-finala i to kao rekorderka!

Posle 14 godina Venus Vilijems se plasirala u polufinale Australijen opena. Ona je u četvrtfinalu nadigrala Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:4, 7:6 (7:3) i za plasman u finale igraće protiv sunarodnice Koko Vandevej.

Tenis 24.01.2017 | 17:45
Venus nikad nije osvojila AO, ali se nakon 14 godina domogla 1/2-finala i to kao rekorderka!
Starija sestra Vilijems je ostvarila 50. pobedu na Ozi openu, a sa 36 godina i 221 danom, postala je najstarija igračica koja se plasirala u polufinale najjačih turnira. Dosadašnji rekord je držala Martina Navratilova koja je 1993. bila u polufinalu Vimbldona sa 36 godina i 259 dana.

"Još imam toliko toga da dam ovoj igri", rekla je Venus koja je u prošlosti imala dosta problema sa Sjorgrenovim sindromom (bolest koja izaziva umor i bolove u zglobovima).

Biće ovo njena prva borba za finale u Melburnu posle 14 godina. Te 2003. uspela je da stigne do finala, ali ne i do pehara. Zapravo, nikada ga nije ni osvojila na Otvorenom prvenstvu Australije.

"Pokušavam da verujem da mogu do titule. Da li bi trebalo da pogledam na drugu stranu mreže i verujem da osoba koja preko puta mene to zaslužuje više? Tako ne razmišljaju šampioni. A ja želim da budem šampion, posebno ove godine. Svaki put kada izađem na teren razmišljam samo o time da zaslužujem ovo", rekla je Venus.

Inače, koliko su teniserke koje su već duboko prešle trideset dominiraju u završnici Australijen opena. Pored Venus, njena sestra Serena, ali i Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni, imaju preko 30 godina. Mlađa sestra Vilijems ima 35 godina, a Lučićeva 34. Jedino Koko Vandevej ima 25 godina.

Izgleda da mlade snage nisu izdržale nalet iskustva i snage koje malo starije igračice imaju. Dominaciju su potvrdile, a ostaje nam da vidimo da li će Vandevej uspeti da odbrani čast mladosti protiv iskustva.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar