Венус никад није освојила АО, али се након 14 година домогла 1/2-финала и то као рекордерка!

После 14 година Венус Вилијемс се пласирала у полуфинале Аустралијен опена. Она је у четвртфиналу надиграла Рускињу Анастасију Пављученкову са 6:4, 7:6 (7:3) и за пласман у финале играће против сународнице Коко Вандевеј.

Тенис 24.01.2017 | 17:45
Венус никад није освојила АО, али се након 14 година домогла 1/2-финала и то као рекордерка!
Старија сестра Вилијемс је остварила 50. победу на Ози опену, а са 36 година и 221 даном, постала је најстарија играчица која се пласирала у полуфинале најјачих турнира. Досадашњи рекорд је држала Мартина Навратилова која је 1993. била у полуфиналу Вимблдона са 36 година и 259 дана.

"Још имам толико тога да дам овој игри", рекла је Венус која је у прошлости имала доста проблема са Сјоргреновим синдромом (болест која изазива умор и болове у зглобовима).

Биће ово њена прва борба за финале у Мелбурну после 14 година. Те 2003. успела је да стигне до финала, али не и до пехара. Заправо, никада га није ни освојила на Отвореном првенству Аустралије.

"Покушавам да верујем да могу до титуле. Да ли би требало да погледам на другу страну мреже и верујем да особа која преко пута мене то заслужује више? Тако не размишљају шампиони. А ја желим да будем шампион, посебно ове године. Сваки пут када изађем на терен размишљам само о тиме да заслужујем ово", рекла је Венус.

Иначе, колико су тенисерке које су већ дубоко прешле тридесет доминирају у завршници Аустралијен опена. Поред Венус, њена сестра Серена, али и Хрватица Мирјана Лучић-Барони, имају преко 30 година. Млађа сестра Вилијемс има 35 година, а Лучићева 34. Једино Коко Вандевеј има 25 година.

Изгледа да младе снаге нису издржале налет искуства и снаге које мало старије играчице имају. Доминацију су потврдиле, а остаје нам да видимо да ли ће Вандевеј успети да одбрани част младости против искуства.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар