AO: Žo, daj se malo opusti...!

Svađa na terenu tokom četvrtfinalnog meča Australijan opena pokazala veliku netrpeljivost između Conge i Vavrinke.

Tenis 24.01.2017 | 17:15
AO: Žo, daj se malo opusti...!
Žo Vilfred Conga i Sten Vavrinka su nekada bili jedni od najboljih prijatelja na turu. Nisu bili nerazdvojni, ali su bili veoma bliski. A onda se sve to nedavno promenilo za 180 stepeni.

Razlog njihove sadašnje netrpeljivosti, nezvaničan naravno, je to što je Švajcarac previše komentarisao francuske tenisere, očigledno negativno. A to se njihovom predvodniku, Congi nimalo nije svidelo. Od tada se njih dvojica ne pozdravljaju, a retko kada prozbore koju. Osim, kada je u pitanju rasprava ili primedba.

Koliko se ne vole videlo se i na četvrtfinalnom susretu Australijan opena kada je Žo opomenuo Stena da ne bulji u njega. U pitanju bilo čuveno Stenovo "odmeravanje" posle dobrih poena koje osvoji, čime pokušava da zastraši protivnika. Kod njega to nije ništa novo, mada retko koristi taj pogled za najveće igrače kao što su Federer, Đoković, Mari i Nadal. On je sačuvan za one ispod njega. Zna to dobro Conga, zato je i bio uvređen, toliko da ga je opomenuo tokom meča. Evo i transkripta ove čudne svađe.

Žo: Sten, prestani da me gledaš tako!
Sten: Šta?
Žo: Šta me gledaš? Da li sam ja tebe jednom pogledao tokom meča?
Sten: Naravno.
Žo: Kada? Kada? Daj čoveče, gledaš me ceo meč. 
Sten: Daj čoveče, opusti se malo, ovo je ipak meč...

Inače, Congina trudna supruga je zbog komplikacija u bolnici u Melburnu još od prvog kola prvog grend slema sezone, zato je i razumljiva nervoza francuskog asa koji je doživeo poraz u duelu sa Švacarcem, osvajačem AO pre tri godine.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar