АО: Жо, дај се мало опусти...!

Свађа на терену током четвртфиналног меча Аустралијан опена показала велику нетрпељивост између Цонге и Вавринке.

Тенис 24.01.2017 | 17:15
АО: Жо, дај се мало опусти...!
Жо Вилфред Цонга и Стен Вавринка су некада били једни од најбољих пријатеља на туру. Нису били нераздвојни, али су били веома блиски. А онда се све то недавно променило за 180 степени.

Разлог њихове садашње нетрпељивости, незваничан наравно, је то што је Швајцарац превише коментарисао француске тенисере, очигледно негативно. А то се њиховом предводнику, Цонги нимало није свидело. Од тада се њих двојица не поздрављају, а ретко када прозборе коју. Осим, када је у питању расправа или примедба.

Колико се не воле видело се и на четвртфиналном сусрету Аустралијан опена када је Жо опоменуо Стена да не буљи у њега. У питању било чувено Стеново "одмеравање" после добрих поена које освоји, чиме покушава да застраши противника. Код њега то није ништа ново, мада ретко користи тај поглед за највеће играче као што су Федерер, Ђоковић, Мари и Надал. Он је сачуван за оне испод њега. Зна то добро Цонга, зато је и био увређен, толико да га је опоменуо током меча. Ево и транскрипта ове чудне свађе.

Жо: Стен, престани да ме гледаш тако!
Стен: Шта?
Жо: Шта ме гледаш? Да ли сам ја тебе једном погледао током меча?
Стен: Наравно.
Жо: Када? Када? Дај човече, гледаш ме цео меч. 
Стен: Дај човече, опусти се мало, ово је ипак меч...

Иначе, Цонгина трудна супруга је због компликација у болници у Мелбурну још од првог кола првог гренд слема сезоне, зато је и разумљива нервоза француског аса који је доживео пораз у дуелу са Швацарцем, освајачем АО пре три године.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар