Sjećanja - video... Na današnji dan: Bambergovanje!

Podsetimo se sjajne večeri u Pioniru kada je nastao novi košarkaški izraz za demoliranje protivnika...

Košarka 24.01.2017 | 15:45
Sjećanja - video... Na današnji dan: Bambergovanje!
Jedna od najubedljivijih pobeda Partizana u Evropi u klupskoj istoriji dogodila se na današnji dan 2008. godine, kada je Pionir došao Bamberg. Nemci jednostavno nisu znali šta ih je snašlo te večeri. Otuda je u šali, kod navijača beogradskih crno-belih, posle ove utakmice nastao naziv “bambergovanje” koji se koristi kao termin za izuzetno ubedljivu pobedu.

Jednu od najboljih utakmica u dresu Partizana odigrao je tada 22-godišnji krilni centar Novica Veličković. Borbeni Zemunac zabeležio je dabl-dabl sa 17 poena i 13 skokova, uz indeks korisnosti 30.

Pored fenomenalne igre izabranika Duška Vujoševića, ostaće upamćeno i navijanje Grobara na ovoj utakmici. Sa mnogo energije nosili su crno-bele do trijumfa koji im je tada, drugu sezonu zaredom, otvorio vrata plasmana u Top 16 fazu elitnog evropskog takmičenja. 



Te sezone pod koševima je inače dominirao sadašnji predsednik crno-belih Nikola Peković, a sjajnu podršku imao je u triju TNT (Tripković, Novica Veličković, Tepić). Ova ekipa Partizana kasnije je izborila i plasman u četrtfinale Evrolige gde je ispala u tri utakmice od španske Taukeramike...

PARTIZAN - BAMBERG 85:37
(14:10, 28:8, 21:10, 22:9)

Hala Pionir
Gledalaca: 6.573
Sudije: Brazauskas (Litvanija), Boris Rižik (Ukrajina), Fernando Roča (Portugal)

PARTIZAN: Palasio 10, Tepić 16, Kecman 7, Borovnjak, Tripković 5, Veličković 17, Peković 13, Vitkovac 12, Đurković, Božić, S. Milošević 2, Vraneš.

BAMBERG: Haman 9, Šuput 2, Tada, Fen 3, Pavić, Geret 3, Okuladža 11, Olbreht 7, Demirel 2, Dikel.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar