Сјећања - видео... На данашњи дан: Бамберговање!

Подсетимо се сјајне вечери у Пиониру када је настао нови кошаркашки израз за демолирање противника...

Кошарка 24.01.2017 | 15:45
Сјећања - видео... На данашњи дан: Бамберговање!
Једна од најубедљивијих победа Партизана у Европи у клупској историји догодила се на данашњи дан 2008. године, када је Пионир дошао Бамберг. Немци једноставно нису знали шта их је снашло те вечери. Отуда је у шали, код навијача београдских црно-белих, после ове утакмице настао назив “бамберговање” који се користи као термин за изузетно убедљиву победу.

Једну од најбољих утакмица у дресу Партизана одиграо је тада 22-годишњи крилни центар Новица Величковић. Борбени Земунац забележио је дабл-дабл са 17 поена и 13 скокова, уз индекс корисности 30.

Поред феноменалне игре изабраника Душка Вујошевића, остаће упамћено и навијање Гробара на овој утакмици. Са много енергије носили су црно-беле до тријумфа који им је тада, другу сезону заредом, отворио врата пласмана у Топ 16 фазу елитног европског такмичења. 



Те сезоне под кошевима је иначе доминирао садашњи председник црно-белих Никола Пековић, а сјајну подршку имао је у трију ТНТ (Трипковић, Новица Величковић, Тепић). Ова екипа Партизана касније је изборила и пласман у четртфинале Евролиге где је испала у три утакмице од шпанске Таукерамике...

ПАРТИЗАН - БАМБЕРГ 85:37
(14:10, 28:8, 21:10, 22:9)

Хала Пионир
Гледалаца: 6.573
Судије: Бразаускас (Литванија), Борис Рижик (Украјина), Фернандо Роча (Португал)

ПАРТИЗАН: Паласио 10, Тепић 16, Кецман 7, Боровњак, Трипковић 5, Величковић 17, Пековић 13, Витковац 12, Ђурковић, Божић, С. Милошевић 2, Вранеш.

БАМБЕРГ: Хаман 9, Шупут 2, Тада, Фен 3, Павић, Герет 3, Окулаџа 11, Олбрехт 7, Демирел 2, Дикел.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар