Cibona: Žižić ide u Darušafaku, ostavka Ace ''trice''

Specijalizovani košarkaški portal ’Sportando’ piše da je centar Cibone Ante Žižić na korak od Darušafake.

Košarka 26.12.2016 | 18:15
Cibona: Žižić ide u Darušafaku, ostavka Ace ''trice''
Žižić je ove sezone najdominantniji igrač ABA lige, ali nije otputovao sa zagrebačkim klubom u Bar na duel sa Mornarom upravo zbog transfera u Darušafaku.

Žižić ima samo 19 godina, visok je 210 centimetara, a u dosadašnjem toku sezone u ABA ligi prosečno beleži 20 poena i 9,2 skokova, uz prosečan indeks od 28,2 poena.

Upravo zbog toga, potpredsednik Aleksandar PEtrović najavio je ostavku.

"Ne slažem se s tim potezom, nemam nameru preuzimati odgovornost za ovo. Ne može nam novac uvek biti motiv, mora biti i rezultat", rekao je Petrović.

Cibona će biti u velikom problemu u nastavku sezone bez Žižića kada je u pitanju broba za plej-of. Zagrebački klub je trenutno na deobi četvrte pozicije na tabeli sa skorom 10-4.

Kako saznaje MONDO, Zagrepčani se nalaze u poodmaklim pregovorima sa Darušafakom, zbog čega Žižić nije otputovao u Bar, na utakmicu 15. kola ABA lige protiv Mornara.

Samim tim pod velikim znakom pitanja je i njegov nastup u derbiju protiv Partizana, zakazanom za petak, čiji ishod je i jednom i drugom timu vrlo važan u borbi za plej-of.

Partizan je drugi na tabeli sa skorom 12-3, dok je Cibona (10-4) uoči ovog kola delila treću poziciju, sa ekipama Cedevite i Budućnosti.

Žižića su letos sa 23. pozicije NBA drafta izabrali Boston Seltiksi, a eventualni transfer u Darušafaku bi najverovatnije značio odlaganje puta "preko bare" bar za godinu-dve.

Takođe prema nezvaničnim informacijama, potpredsednik Cibone Aleksandar Petrović u ponedeljak je podneo ostavku, pošto se ne slaže sa prodajom najboljeg igrača usred sezone.

Petrović je nekoliko sati kasnije potvrdio da napušta klub.

Darušafaka bi u Žižiću dobila veliko pojačanje za drugi deo Evrolige, koji počinje 5. januara. Tim Dejvida Blata se sa skorom 8-6 nalazi na sedmom mestu i ozbiljan je kandidat za plasman u Top 8, odnosno četvrtfinale plej-ofa.

Ante Žižić u ABA ligi beleži 20 poena, 9,2 skoka, 1,5 asistencija i 1,2 blokade po utakmici, a na gostovanju MZT-u početkom oktobra imao je indeks korisnosti 56.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar