Цибона: Жижић иде у Дарушафаку, оставка Аце ''трице''

Специјализовани кошаркашки портал ’Спортандо’ пише да је центар Цибоне Анте Жижић на корак од Дарушафаке.

Кошарка 26.12.2016 | 18:15
Цибона: Жижић иде у Дарушафаку, оставка Аце ''трице''
Жижић је ове сезоне најдоминантнији играч АБА лиге, али није отпутовао са загребачким клубом у Бар на дуел са Морнаром управо због трансфера у Дарушафаку.

Жижић има само 19 година, висок је 210 центиметара, а у досадашњем току сезоне у АБА лиги просечно бележи 20 поена и 9,2 скокова, уз просечан индекс од 28,2 поена.

Управо због тога, потпредседник Александар ПЕтровић најавио је оставку.

"Не слажем се с тим потезом, немам намеру преузимати одговорност за ово. Не може нам новац увек бити мотив, мора бити и резултат", рекао је Петровић.

Цибона ће бити у великом проблему у наставку сезоне без Жижића када је у питању броба за плеј-оф. Загребачки клуб је тренутно на деоби четврте позиције на табели са скором 10-4.

Како сазнаје МОНДО, Загрепчани се налазе у поодмаклим преговорима са Дарушафаком, због чега Жижић није отпутовао у Бар, на утакмицу 15. кола АБА лиге против Морнара.

Самим тим под великим знаком питања је и његов наступ у дербију против Партизана, заказаном за петак, чији исход је и једном и другом тиму врло важан у борби за плеј-оф.

Партизан је други на табели са скором 12-3, док је Цибона (10-4) уочи овог кола делила трећу позицију, са екипама Цедевите и Будућности.

Жижића су летос са 23. позиције НБА драфта изабрали Бостон Селтикси, а евентуални трансфер у Дарушафаку би највероватније значио одлагање пута "преко баре" бар за годину-две.

Такође према незваничним информацијама, потпредседник Цибоне Александар Петровић у понедељак је поднео оставку, пошто се не слаже са продајом најбољег играча усред сезоне.

Петровић је неколико сати касније потврдио да напушта клуб.

Дарушафака би у Жижићу добила велико појачање за други део Евролиге, који почиње 5. јануара. Тим Дејвида Блата се са скором 8-6 налази на седмом месту и озбиљан је кандидат за пласман у Топ 8, односно четвртфинале плеј-офа.

Анте Жижић у АБА лиги бележи 20 поена, 9,2 скока, 1,5 асистенција и 1,2 блокаде по утакмици, а на гостовању МЗТ-у почетком октобра имао је индекс корисности 56.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар