PL - ''Boksing dej'': Big Sem počeo remijem u Palasu

Fudbaleri Votforda i Kristal Palasa odigrali su nerešeno 1:1 u prvoj utakmici 18. kola Premijer lige, kojom je otvoren Boksing dej. Dini stigao do stotke, ali je Big Sem zaustavio pad Orlova! Votford i Kristal Palas remizirali (1:1) u uvodnom meču Boksing dej programa.

Fudbal 26.12.2016 | 16:00
PL - ''Boksing dej'': Big Sem počeo remijem u Palasu
Bogat fudbalski dan na Ostrvu posle Božića počeo je duelom u kojem je debi na klupi gostiju imao Sem Olerdajs, koji je tokom nedelje zamenio Alana Pardjua u Palasu.

Malo je falilo da izvuče pobedu pošto je Joan Kabaj doveo goste u vođstvo u prvom poluvremenu, ali je Troj Dini u nastavku iskoristio penal za bod ‘Stršljenova’.

Ako se po prvom meču Sema Olerdajsa na klupi Kristal Palasa može naslutiti kakve nas promene očekuju u igri Orlova, onda navijači londonskog tima mogu da budu optimistični, jer se vidi da ima štofa za dobre rezultate. Nije popularni Big Sem danas izveo Božićno čudo, ali je i bod sa gostovanja nezgodnom Votfordu (1:1), sasvim dobar uspeh na Boksing dej.

Nije ovo bila ni utakmica koja priliči prazničnom raspoloženju, pamtićemo je po ne tako lepim potezima, ali i po 100. golu kapitena domaćina Troja Dinija koji je pomogao da bod ostane na Vikaridž Roudu. Iskusni napadač je u 71. minutu iskoristio najstožu kaznu posle čistog prekršaja Dilejnija nad Predlom. Bio je to gol koji je postavio pravedan rezultat jer koliko je Votfrod bio nadmoćniji u drugom, toliko je Kristal Palas bio bolji u prvom delu, kada nije umeo da prelomi meč u svoju korist.

Na vreme su gosti poveli preko Joana Kabaja koji je u 26. minutu, a da je Kristijan Benteke iskoristio najstrožu kaznu u 37. druga bi pesma bila. Ovako, kada se sve stavi na tas, remi je na kraju možda i najpravedniji ishod. Po bod svakom za lepo božićno rasploženje...  

Premijer liga – 18. kolo:

ponedeljak:

Votford – Kristal Palas 1:1
(Dini 71p – Kabaj 26)

16.00 Arsenal – Vest Bromič Albion
16.00 Burnli – Midlsbro
16.00 Čelsi – Bornmut
16.00 Lester siti – Everton
16.00 Mančester junajted – Sanderlend
16.00 Svonsi siti – Vest Hem
18.15 Hal siti – Mančester siti

utorak:

18.15 Liverpul – Stouk siti

sreda:

20.45 Sautempton – Totenhem

Izvor: Mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar