Po ESPN-u: Đoković obilježio 2016. godinu!

Prestižni američki sportski portal ESPN istakao je titulu Novaka Đokovića na Rolan Garosu kao najjači utisak iz 2016. godine u tenisu.

Tenis 26.12.2016 | 17:15
Po ESPN-u: Đoković obilježio 2016. godinu!
Đoković je u Parizu prvi put u karijeri osvojio RG i postao prvi teniser još od Roda Lejvera koji je u nizu osvojio sva četiri Gren slema.

ESPN ističe da je vrlo važan trenutak u Parizu za Đokovića bile ovacije sa tribina, jer gledaoci često tokom njegova karijere nisu bili uz njega na najvećim mečevima.

Amerikanci ističu da je po nekoj logici posle vrhunca morao i da usledi pad, te da je Đoković do kraja godine osvojio još samo jedan turnir. Kao drugi utisak godine ESPN ističe 22. Gren slem titulu 34-godišnje Serene Vilijams, posle trijumfa na Vimbldonu. Na trećem mestu je mučenje Rafaela Nadala i Rodžera Federera sa povredama, dok je tek četvrti utisak godine prvo mesto Endija Marija.

Među Top 10 su još prva pozicija Anđelik Kerber na WTA listi, titule za Stanislasa Vavrinku na US Openu i Garbinje Mugurusu na Rolan Garosu, potom povratak Huana Martina del Potra i titula Argentine u Dejvis kupu, iznenađenja koja su priredili Šelbi Rodžers, Kiki Bertens, Markus Vilis, Orasio Sebaljos, Damir Džumhur, Monika Pug i Svetlana Kuznjecova, zatim odlični rezultati veterana Stefani Robert, Paola Lorencija, Ive Karlovića, Nikole Maua, Roberte Vinči i Venus Vilijams, te brojne promene na vrhu liste najboljih dubl igrača sveta gde su se tokom 2016. našli Džejmi Mari, Bruno Soareš, Nikola Mau, Pjer-Hjuz Herbert i Marselo Melo.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar