По ЕСПН-у: Ђоковић обиљежио 2016. годину!

Престижни амерички спортски портал ЕСПН истакао је титулу Новака Ђоковића на Ролан Гаросу као најјачи утисак из 2016. године у тенису.

Тенис 26.12.2016 | 17:15
По ЕСПН-у: Ђоковић обиљежио 2016. годину!
Ђоковић је у Паризу први пут у каријери освојио РГ и постао први тенисер још од Рода Лејвера који је у низу освојио сва четири Грен слема.

ЕСПН истиче да је врло важан тренутак у Паризу за Ђоковића биле овације са трибина, јер гледаоци често током његова каријере нису били уз њега на највећим мечевима.

Американци истичу да је по некој логици после врхунца морао и да уследи пад, те да је Ђоковић до краја године освојио још само један турнир. Као други утисак године ЕСПН истиче 22. Грен слем титулу 34-годишње Серене Вилијамс, после тријумфа на Вимблдону. На трећем месту је мучење Рафаела Надала и Роџера Федерера са повредама, док је тек четврти утисак године прво место Ендија Марија.

Међу Топ 10 су још прва позиција Анђелик Кербер на WТА листи, титуле за Станисласа Вавринку на УС Опену и Гарбиње Мугурусу на Ролан Гаросу, потом повратак Хуана Мартина дел Потра и титула Аргентине у Дејвис купу, изненађења која су приредили Шелби Роџерс, Кики Бертенс, Маркус Вилис, Орасио Себаљос, Дамир Џумхур, Моника Пуг и Светлана Кузњецова, затим одлични резултати ветерана Стефани Роберт, Паола Лоренција, Иве Карловића, Николе Мауа, Роберте Винчи и Венус Вилијамс, те бројне промене на врху листе најбољих дубл играча света где су се током 2016. нашли Џејми Мари, Бруно Соареш, Никола Мау, Пјер-Хјуз Херберт и Марсело Мело.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар