Vrijeme je da ide...!

Nikola Vučević "viđen" je u trejdu, koji bi mogao "debelo" da promeni sliku Istoka.

Košarka 26.12.2016 | 15:45
Vrijeme je da ide...!
U šestoj sezoni od NBA debija u dresu Filadelfije Seventisiksers, a petoj od prelaska u Orlando Medžik, crnogorski centar Nikola Vučević "spreman" je za trejd.

Američki mediji navode da je Medžik voljan da razgovara o opcijama koje su drugi timovi spremni da ponude za 26-godišnjeg centra, koji kao da se zasitio Floride, pa ove sezone beleži prilično lošije proseke nego u prethodne četiri.

Boston Seltiksi slove za franšizu koja je najzagrejanija za Vučevića, ne samo zbog njegovih očiglednih kvaliteta, već i zbog činjenice da trener Bred Stivens zbog nedostatka prave "petice" koristi Ala Horforda na poziciji koja mu ne odgovara u potpunosti.

Seltiksi bi sa Floride poneli i 12,5 miliona dolara vredan ugovor, po sezoni, koji Vučeviću ističe 2019. godine, a finansije nisu problem slavnoj franšizi utoliko što je Boston ove sezone 22. od 30 timova po visini zarada košarkaša – 93.465.326.

Poređenja radi, šampioni Klivlend Kavalirsi potrošili su ove sezone 131.279.860 dolara na plate igrača.

Ostaje otvoreno pitanje – koga bi Boston mogao da ponudi Orlandu, koji su prethodnog leta napravili već jedan jak trejd, u kom su za Serdža Ibaku dali Oklahoma Siti Tanderu Viktora Oladipa, Ersana Iljasovu i tek draftovanog krilnog igrača, Domantasa Sabonisa.

Vučević je u NBA stigao 2011. godine kao 16. pik Filadelfije u prvom krugu drafta, a posle "lokauta" koji je proveo nastupajući za podgoričku Budućnost i 51 utakmice za Seltikse (5,5 poena, 4,8 skokova) postao je deo mega trejda između četiri tima u kom su, između ostalog, učestvovali Dvajt Hauard, Andrju Bajnam, Aron Aflalo, Andre Igodala i ostali.

Najbolja sezona na Floridi bila mu je 2014/15 kada je postizao 19,3 poena po utakmici, uz šut iz igre 52,3 odsto, a sve uz 10,9 skokova i dve asistencije po utakmici.

U kojoj meri je slabiji ove sezone? Ubacuje prosečno 12,8 poena (44,1%) i 10,6 skokova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar