Вријеме је да иде...!

Никола Вучевић "виђен" је у трејду, који би могао "дебело" да промени слику Истока.

Кошарка 26.12.2016 | 15:45
Вријеме је да иде...!
У шестој сезони од НБА дебија у дресу Филаделфије Севентисиксерс, а петој од преласка у Орландо Меџик, црногорски центар Никола Вучевић "спреман" је за трејд.

Амерички медији наводе да је Меџик вољан да разговара о опцијама које су други тимови спремни да понуде за 26-годишњег центра, који као да се заситио Флориде, па ове сезоне бележи прилично лошије просеке него у претходне четири.

Бостон Селтикси слове за франшизу која је најзагрејанија за Вучевића, не само због његових очигледних квалитета, већ и због чињенице да тренер Бред Стивенс због недостатка праве "петице" користи Ала Хорфорда на позицији која му не одговара у потпуности.

Селтикси би са Флориде понели и 12,5 милиона долара вредан уговор, по сезони, који Вучевићу истиче 2019. године, а финансије нису проблем славној франшизи утолико што је Бостон ове сезоне 22. од 30 тимова по висини зарада кошаркаша – 93.465.326.

Поређења ради, шампиони Кливленд Кавалирси потрошили су ове сезоне 131.279.860 долара на плате играча.

Остаје отворено питање – кога би Бостон могао да понуди Орланду, који су претходног лета направили већ један јак трејд, у ком су за Серџа Ибаку дали Оклахома Сити Тандеру Виктора Оладипа, Ерсана Иљасову и тек драфтованог крилног играча, Домантаса Сабониса.

Вучевић је у НБА стигао 2011. године као 16. пик Филаделфије у првом кругу драфта, а после "локаута" који је провео наступајући за подгоричку Будућност и 51 утакмице за Селтиксе (5,5 поена, 4,8 скокова) постао је део мега трејда између четири тима у ком су, између осталог, учествовали Двајт Хауард, Андрју Бајнам, Арон Афлало, Андре Игодала и остали.

Најбоља сезона на Флориди била му је 2014/15 када је постизао 19,3 поена по утакмици, уз шут из игре 52,3 одсто, а све уз 10,9 скокова и две асистенције по утакмици.

У којој мери је слабији ове сезоне? Убацује просечно 12,8 поена (44,1%) и 10,6 скокова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар