Nikola Vučević - Bostonova najlogičnija opcija!

Crnogorski centar uskoro u novoj sredini...

Košarka 26.12.2016 | 19:15
Nikola Vučević - Bostonova najlogičnija opcija!
Nikola Vučević napušta Orlando, a prema pisanju Forbsa najlogičnija opciju za njegovu dalju budućnost bio bi odlazak u legendarne Boston Seltikse.

Vučevićev dolazak u ogromnoj meri bi ojačao reket ovog tima i omogućio bi AluHarfordu povratak na njegovu prirodnu poziciju krilnog centra.

On što odgovara Seltiksima je i pristupačna plata crnogorskog centra od 12.500.000 dolara, kao i ugovor koji ističe 2019. godine, kada će postati slobodan agent.

Vučević (26) je značajno pokvario svoj učinak, ove sezone prosečno postiže 12,8 poena po utakmici, sa 44 posto šuta, dok je u prethodne dve sezone ubaciao 19,3, odnosno 18,2 poena po meču, uz nešto veći procenat šuta od 50 odsto.

Ipak, skakački učinak mu je još uvek više nego respektabilan, s obzirom da prosečno hvata 10,6 lopti po meču. Pad efikasnosti se donekle može smatrati i taktičkim zamislima trenera Orlanda Frenka Vogela, s obzirom da je Vučević ove sezone postigao 24 trojke, više nego u obe prethodne sezone (15).

Nekadašnji igrač podgoričke Budućnosti u NBA ligu je stigao 2011. godine, a prvu sezonu je proveo u Filadelfiji. Potom sledi selidba u Orlando, gde je započeo svoju petu sezonu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar