Никола Вучевић - Бостонова најлогичнија опција!

Црногорски центар ускоро у новој средини...

Кошарка 26.12.2016 | 19:15
Никола Вучевић - Бостонова најлогичнија опција!
Никола Вучевић напушта Орландо, а према писању Форбса најлогичнија опцију за његову даљу будућност био би одлазак у легендарне Бостон Селтиксе.

Вучевићев долазак у огромној мери би ојачао рекет овог тима и омогућио би АлуХарфорду повратак на његову природну позицију крилног центра.

Он што одговара Селтиксима је и приступачна плата црногорског центра од 12.500.000 долара, као и уговор који истиче 2019. године, када ће постати слободан агент.

Вучевић (26) је значајно покварио свој учинак, ове сезоне просечно постиже 12,8 поена по утакмици, са 44 посто шута, док је у претходне две сезоне убациао 19,3, односно 18,2 поена по мечу, уз нешто већи проценат шута од 50 одсто.

Ипак, скакачки учинак му је још увек више него респектабилан, с обзиром да просечно хвата 10,6 лопти по мечу. Пад ефикасности се донекле може сматрати и тактичким замислима тренера Орланда Френка Вогела, с обзиром да је Вучевић ове сезоне постигао 24 тројке, више него у обе претходне сезоне (15).

Некадашњи играч подгоричке Будућности у НБА лигу је стигао 2011. године, а прву сезону је провео у Филаделфији. Потом следи селидба у Орландо, где је започео своју пету сезону.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар