Klop: U Kinu bih išao samo na odmor!

"Stvarno nemam pojma kako ljudima uopšte padne na pamet da donose ovakve odluke. Za mene ne postoji takva opcija", naveo je nemački trener.

Fudbal 26.12.2016 | 16:30
Klop: U Kinu bih išao samo na odmor!
Trener Liverpula Jirgen Klop smatra da igrači u evropskom fudbalu mogu da zarade sasvim dovoljno da ne bi morali da jure za novcem i Kinu.

Komentarišući transfer Oskara iz Čelsija u Šangaj SIPG, Klop se našalio rekavši da porodica brazilskog fudbalera nikad više neće imati finansijske probleme. Kineski klub platio je Oskara skoro 70.000.000 evra, a Brazilac će imati nedeljnu platu od 470.000 evra.

”Znam, doduše, da neki u Evropi imaju sličan stav i o Engleskoj, ali verujem da u svakoj od najboljih liga na Starom kontinentu igrač može da zaradi dovoljnu svotu novca. U ovom trenutku Kina nije liga u kojoj fudbalera zaista žele da igraju, a jedini način da ih dovedu je veliki novac”, rekao je harizmatični Nemac.

Klop je istakao da ostali klubovi nemaju mehanizam da se brane od “napada” sa kineskog tržišta.

”Nemamo čime da zadržimo igrače. Naravno, verujem da su Oskarovi rođaci i porodica zadovoljni odlukom. Više nemaju finansijskih briga (haha). Stvarno nemam pojma kako ljudima uopšte padne na pamet da donose ovakve odluke. Za mene ne postoji takva opcija. Na Kinu bi išao samo na odmor”, izjavio je Klop.

Još jači transfer, barem kada je u pitanju godišnja plata, mogao bi da ostvari Karlos Tevezkojem je kineski Šangaj Šenhua ponudio dvogodišnji ugovor vredan 80.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar