Клоп: У Кину бих ишао само на одмор!

"Стварно немам појма како људима уопште падне на памет да доносе овакве одлуке. За мене не постоји таква опција", навео је немачки тренер.

Фудбал 26.12.2016 | 16:30
Клоп: У Кину бих ишао само на одмор!
Тренер Ливерпула Јирген Клоп сматра да играчи у европском фудбалу могу да зараде сасвим довољно да не би морали да јуре за новцем и Кину.

Коментаришући трансфер Оскара из Челсија у Шангај СИПГ, Клоп се нашалио рекавши да породица бразилског фудбалера никад више неће имати финансијске проблеме. Кинески клуб платио је Оскара скоро 70.000.000 евра, а Бразилац ће имати недељну плату од 470.000 евра.

”Знам, додуше, да неки у Европи имају сличан став и о Енглеској, али верујем да у свакој од најбољих лига на Старом континенту играч може да заради довољну своту новца. У овом тренутку Кина није лига у којој фудбалера заиста желе да играју, а једини начин да их доведу је велики новац”, рекао је харизматични Немац.

Клоп је истакао да остали клубови немају механизам да се бране од “напада” са кинеског тржишта.

”Немамо чиме да задржимо играче. Наравно, верујем да су Оскарови рођаци и породица задовољни одлуком. Више немају финансијских брига (хаха). Стварно немам појма како људима уопште падне на памет да доносе овакве одлуке. За мене не постоји таква опција. На Кину би ишао само на одмор”, изјавио је Клоп.

Још јачи трансфер, барем када је у питању годишња плата, могао би да оствари Карлос Тевезкојем је кинески Шангај Шенхуа понудио двогодишњи уговор вредан 80.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар