Zašto Barsa ne produžava ugovor sa Enrikeom?

Luisu Enrikeu na kraju sezone ističe ugovor sa Barselonom, a uprava katalonskog tima mu još nije ponudila produžetak saradnje. Bez obzira na velike uspehe...

Fudbal 26.12.2016 | 15:00
Zašto Barsa ne produžava ugovor sa Enrikeom?
Dve uzastopne duple krune, trofeji u Ligi šampiona, Superkupu Španije i Evrope, kao i osvajanje Svetskog klupskog prvenstva - uz obaranje nekoliko rekorda.

To je učinak Luisa Enrikea u prethodne dve sezone na klupi Barselone.

Videćemo da li će i u tekućoj uspeti da doprinese povećanju trofeja u bogatim vitrinama na stadionu "Kamp Nou", međutim pitanje je šta od sezone 2017/18? 

Zanimljivo je to da španskom treneru ističe ugovor sa Kataloncima, a za sada nema nagoveštaja da će mu uprava ponuditi novi ugovor, iako već izrečeni podaci govore da nema razloga da ga ne bude.

Iz njegovih komentara se pak može zaključiti da je možda on "problem" u pregovorima.

"Nema sumnje da sam u najboljem klubu i da radim sa najboljim igračima sveta. Ali, treba reći i da je ovaj posao vrlo težak i da me mnogo košta. Moram dobro da razmislim šta želim u narednih nekoliko godina", kazao je zagonetno 46-godišnji stručnjak za "BarsaTV".

To ne znači da nema izazova u Barseloni i da želi da se oproba u nekom drugom klubu.

"Ili Barselona ili niko. Ima vremena, a klub će me sačekati...", odgovorio je Enrike.

Ovo je sigurno njegova najteža sezona u Barseloni pošto je tim u 2016/17 ušao sa igračima koji nisu na vrhuncu forme kao recimo prethodne godine (Rakitić, Nejmar i Buskets) i trenutno su drugi u La Ligi, iza Real Madrida koji ima i meč manje.

Prvenstvo Španije se nastavlja 8. januara kada Barselona igra protiv Viljareala.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar