Зашто Барса не продужава уговор са Енрикеом?

Луису Енрикеу на крају сезоне истиче уговор са Барселоном, а управа каталонског тима му још није понудила продужетак сарадње. Без обзира на велике успехе...

Фудбал 26.12.2016 | 15:00
Зашто Барса не продужава уговор са Енрикеом?
Две узастопне дупле круне, трофеји у Лиги шампиона, Суперкупу Шпаније и Европе, као и освајање Светског клупског првенства - уз обарање неколико рекорда.

То је учинак Луиса Енрикеа у претходне две сезоне на клупи Барселоне.

Видећемо да ли ће и у текућој успети да допринесе повећању трофеја у богатим витринама на стадиону "Камп Ноу", међутим питање је шта од сезоне 2017/18? 

Занимљиво је то да шпанском тренеру истиче уговор са Каталонцима, а за сада нема наговештаја да ће му управа понудити нови уговор, иако већ изречени подаци говоре да нема разлога да га не буде.

Из његових коментара се пак може закључити да је можда он "проблем" у преговорима.

"Нема сумње да сам у најбољем клубу и да радим са најбољим играчима света. Али, треба рећи и да је овај посао врло тежак и да ме много кошта. Морам добро да размислим шта желим у наредних неколико година", казао је загонетно 46-годишњи стручњак за "БарсаТВ".

То не значи да нема изазова у Барселони и да жели да се опроба у неком другом клубу.

"Или Барселона или нико. Има времена, а клуб ће ме сачекати...", одговорио је Енрике.

Ово је сигурно његова најтежа сезона у Барселони пошто је тим у 2016/17 ушао са играчима који нису на врхунцу форме као рецимо претходне године (Ракитић, Нејмар и Бускетс) и тренутно су други у Ла Лиги, иза Реал Мадрида који има и меч мање.

Првенство Шпаније се наставља 8. јануара када Барселона игра против Виљареала.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар