Amerikanizacija Formule 1...!

Novi vlasnici najbržeg cirkusa planiraju velike promene. Sin Mihaela Šumahera sve bliži F1...

Ostali sportovi 26.12.2016 | 15:15
Amerikanizacija Formule 1...!
Mnogi su jedva čekali da "deda" Berni Eklston napusti kormilo Formule 1 nakon decenijske strahovlade, a kada se to dogodilo shvatili su, kako to inače biva da je "pre ipak bilo bolje".

Kako sada stvari stoje, američka kompanija "Liberti medija" će preuzeti kontrolni paket akcija najbržeg cirkusa do kraja prvog kvartala 2017. godine i odmah planira da krene sa promenama. Po svemu sudeći, najviše će ih interesovati izmene samog trkačkog vikenda, gde se petkom ne bi održavali trenizi, dok bi se subotom vozio sprint, a nedeljom klasična trka. Veoma slično mnogim automobilskim takmičenjima u SAD.

Godinama unazad Eklston je pokušavao da promeni šemu trkačog vijkenda, ne bi li ga što više prilagodio TV gledateljima i medijima uopšte, ali nikada nije dobio podršku timova. Videćemo da li će tako moći i sa američkim gazdama.

ŠUMAHER U FORMULI 3

Sin Mihaela Šumahera, Mik će od iduće sezone početi da se takmiči u evropskoj Formuli 3.Mladi Nemac je ove godine vozio u italijanskoj i nemačkoj Formuli 4, završivši kao viceprvak u oba šampionata. Njegovu drugu godinu od kako je prešao u klasične bolide, Mik je "ukrasio" sa 10 pobeda i čak 22 podijuma. Stručnjaci predviđaju svetlu budućnost 17-godišnjem Šumaheru, koji će ostati vozač ekipe Prema Pauertim. Formula 3 je jedna od najvažnijih i poslednjih etapa u razvoju vozača koji stremi ka Formuli 1.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar