Американизација Формуле 1...!

Нови власници најбржег циркуса планирају велике промене. Син Михаела Шумахера све ближи Ф1...

Остали спортови 26.12.2016 | 15:15
Американизација Формуле 1...!
Многи су једва чекали да "деда" Берни Еклстон напусти кормило Формуле 1 након деценијске страховладе, а када се то догодило схватили су, како то иначе бива да је "пре ипак било боље".

Како сада ствари стоје, америчка компанија "Либерти медија" ће преузети контролни пакет акција најбржег циркуса до краја првог квартала 2017. године и одмах планира да крене са променама. По свему судећи, највише ће их интересовати измене самог тркачког викенда, где се петком не би одржавали тренизи, док би се суботом возио спринт, а недељом класична трка. Веома слично многим аутомобилским такмичењима у САД.

Годинама уназад Еклстон је покушавао да промени шему тркачог вијкенда, не би ли га што више прилагодио ТВ гледатељима и медијима уопште, али никада није добио подршку тимова. Видећемо да ли ће тако моћи и са америчким газдама.

ШУМАХЕР У ФОРМУЛИ 3

Син Михаела Шумахера, Мик ће од идуће сезоне почети да се такмичи у европској Формули 3.Млади Немац је ове године возио у италијанској и немачкој Формули 4, завршивши као вицепрвак у оба шампионата. Његову другу годину од како је прешао у класичне болиде, Мик је "украсио" са 10 победа и чак 22 подијума. Стручњаци предвиђају светлу будућност 17-годишњем Шумахеру, који ће остати возач екипе Према Пауертим. Формула 3 је једна од најважнијих и последњих етапа у развоју возача који стреми ка Формули 1.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар