Mojes: Malo je falilo da dođu Bejl, Sesk i Kros!

Kakva kontradiktorna izjava Mojesa o Junajtedu?! Dejvid Mojes govorio o periodu u Mančester junajtedu i "narušavanju tradicije" ovog kluba. Prvo je kritikovao "đavole" zbog ponašanja tokom prelaznog roka, a onda kazao da je hteo da dovede četiri velike svetske zvezde?!

Fudbal 25.12.2016 | 17:30
Mojes: Malo je falilo da dođu Bejl, Sesk i Kros!
Jedni će reći da mu nije dato dovoljno vremena, drugi da mu nikada nije trebalo ni dati - no, bez obzira na ova mišljenja, zauvek će se pamtiti da je Dejvid Mojes čovek koji je nasledio Ser Aleksa Fergusona na klupi Mančester junajteda.

Vrlo neuspešno.

Potrajao je samo od jula do aprila - i smenjen je zbog loših rezultata šampiona Engleske.

Uoči susreta njegovog sadašnjeg tima Sanderlenda, i njegovog bivšeg - Mančester junajteda, na čijoj klupi sada sedi Žoze Murinjo i beleži vrlo slične rezultate kao Mojes na početku sezone na "Old Trafordu", bila je prilika da novinari još jednom razgovaraju sa škotskim menadžerom o njegovom periodu u ovom klubu.

Mnoge je iznenadilo to što je Mojes angažovao samo Maruana Felainija, i to poslednjeg dana prelaznog roka, dok su njegovi naslednici Luj van Gal i Žoze Murinjo potrošili mnogo više.

Evo šta je Mojes rekao na tu tendeciju da se "ispisuju čekovi sa mnogo cifara".

"Mančester junajted je nekada bio klub sa tradicijom i birao je britanske menadžere. Ta tradicija više ne postoji. Takođe, ne postoji više ni tradicija pravilnog trošenja odnosno ulaganja novca. Oni se pre nisu takmičili sa drugim klubovima u tome, znali su kako pravilno da potroše novac. To više ne postoji!", kazao je Dejvid Mojes i tako, nimalo providno, kritikovao "đavole" zbog kupovine Pola Pogbe, Henrika Mhitarjana, Erika Bajia, Memfisa Depaja, Anhela di Marije i drugih...

Engleski novinari primećuju da je Mojes možda "malo ljubomoran" na Van Gala i Murinja koji su potrošili stotine miliona, za razliku od njega koji jednostavno nije.

Da li bi i on rušio tu tradiciju da je mogao? Pogledajte sledeću izjavu...

"Kada sam došao u Junajted moja prva meta je bio Garet Bejl. Ponudili smo i više novca od Real Madrida, ali je Garet želeo da ode samo kod njih. To je bio igrač koga sam žarko želeo. Drugi je bio Sesk Fabregas koga smo pokušavali da dovedemo do poslednjeg dana prelaznog roka...", kazao je Mojes o igračima koji vrede oko 150 miliona evra zajedno.

Ali, nije se tu zaustavio.

"Takođe, kada sam razgovarao sa Fergusonom on mi je sugerisao da bi Kristijano Ronaldo želeo da se vrati.Dogovorio sam se čak i sa Tonijem Krosom i njegovim agentom, ali se on na kraju predomislio i otišao u Real Madrid", objasnio je menadžer koji se u samo nekoliko redova iznad žestoko protivio trošenju novca.

Da li bi ti transferi promenili njegovu karijeru na "Old Trafordu"?

"Ne znam, mnogo igrača je dolazilo u Mančester junajted, ali nisu nužno pravili razliku", objasnio je Dejvid Mojes koji je nakon "đavola" vodio Real Sosijedad i sada Sanderlend.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar