Мојес: Мало је фалило да дођу Бејл, Сеск и Крос!

Каква контрадикторна изјава Мојеса о Јунајтеду?! Дејвид Мојес говорио о периоду у Манчестер јунајтеду и "нарушавању традиције" овог клуба. Прво је критиковао "ђаволе" због понашања током прелазног рока, а онда казао да је хтео да доведе четири велике светске звезде?!

Фудбал 25.12.2016 | 17:30
Мојес: Мало је фалило да дођу Бејл, Сеск и Крос!
Једни ће рећи да му није дато довољно времена, други да му никада није требало ни дати - но, без обзира на ова мишљења, заувек ће се памтити да је Дејвид Мојес човек који је наследио Сер Алекса Фергусона на клупи Манчестер јунајтеда.

Врло неуспешно.

Потрајао је само од јула до априла - и смењен је због лоших резултата шампиона Енглеске.

Уочи сусрета његовог садашњег тима Сандерленда, и његовог бившег - Манчестер јунајтеда, на чијој клупи сада седи Жозе Мурињо и бележи врло сличне резултате као Мојес на почетку сезоне на "Олд Трафорду", била је прилика да новинари још једном разговарају са шкотским менаџером о његовом периоду у овом клубу.

Многе је изненадило то што је Мојес ангажовао само Маруана Фелаинија, и то последњег дана прелазног рока, док су његови наследници Луј ван Гал и Жозе Мурињо потрошили много више.

Ево шта је Мојес рекао на ту тендецију да се "исписују чекови са много цифара".

"Манчестер јунајтед је некада био клуб са традицијом и бирао је британске менаџере. Та традиција више не постоји. Такође, не постоји више ни традиција правилног трошења односно улагања новца. Они се пре нису такмичили са другим клубовима у томе, знали су како правилно да потроше новац. То више не постоји!", казао је Дејвид Мојес и тако, нимало провидно, критиковао "ђаволе" због куповине Пола Погбе, Хенрика Мхитарјана, Ерика Бајиа, Мемфиса Депаја, Анхела ди Марије и других...

Енглески новинари примећују да је Мојес можда "мало љубоморан" на Ван Гала и Муриња који су потрошили стотине милиона, за разлику од њега који једноставно није.

Да ли би и он рушио ту традицију да је могао? Погледајте следећу изјаву...

"Када сам дошао у Јунајтед моја прва мета је био Гарет Бејл. Понудили смо и више новца од Реал Мадрида, али је Гарет желео да оде само код њих. То је био играч кога сам жарко желео. Други је био Сеск Фабрегас кога смо покушавали да доведемо до последњег дана прелазног рока...", казао је Мојес о играчима који вреде око 150 милиона евра заједно.

Али, није се ту зауставио.

"Такође, када сам разговарао са Фергусоном он ми је сугерисао да би Кристијано Роналдо желео да се врати.Договорио сам се чак и са Тонијем Кросом и његовим агентом, али се он на крају предомислио и отишао у Реал Мадрид", објаснио је менаџер који се у само неколико редова изнад жестоко противио трошењу новца.

Да ли би ти трансфери променили његову каријеру на "Олд Трафорду"?

"Не знам, много играча је долазило у Манчестер јунајтед, али нису нужно правили разлику", објаснио је Дејвид Мојес који је након "ђавола" водио Реал Сосиједад и сада Сандерленд.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар