Snažan zemljotres kod Trebinja

Nešto manje od 40 minuta iza ponoći žitelje Hercegovine uzdrmalo je snažno potresanje tla.

Bosna i Hercegovina 24.12.2016 | 08:41
Snažan zemljotres kod Trebinja
Evropski seizmološki zavod epicentar potres jačine 4,4 stepena po Rihteru zabilježio je nadomak Trebinja, na dubini od 13 kilometara.

Zavod sa seizmologiju Crne Gore navodi da je epicentar bio četiri kilometra sjeveroistočno od mjesta Kruševice, što je nekih 20 kilometara od Trebinja.

Riječ je o potresu šestog stepena, od maksimalnih 12 po Merkalijevoj skali, a opisan je kao jak potres kojeg primjećuju svi.

''Slike padnu sa zidova, predmeti se ruše, posuđe se razbije. Komadi domaćinstva pomaknu se sa svog mjesta ili se prevrnu. Na pojedinim dobro građenim kućama nastaju lagane štete'', navodi se u opisu, prenosi "Bljesak".

Potres se osjetio u Mostaru, Čapljini, Neumu, Dubrovniku, Podgorici i Herceg Novom.

Izvor: N1
Foto: Screenshot

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

audi

24.12.2016 08:06

To se vama ucinulo Da nije Zeljka opet nekoga prebila pa se sve treslo.Ako vam kažem da je Ž.C. nedavno pretukla jednog direktora jednog važnog preduzeća, jer je firmu doveo u teški minus, vjerovatno mi nećete vjerovati; Vjerovali ne vjerovali, Ž.C je “ubila Boga u njemu”. Šakama i nogama. Na Javnom servisu o tome ništa nije objavljeno, iako je to bio njen vrlo uspješan ultimat fajt debi. Čelična Žeki!

ODGOVORITE
Name

rs

24.12.2016 16:51

To je selo uz put TB za HN ali pripada CG....odmah je poslije granicnog prelaza kad se dole pocnes spustati za HN.

ODGOVORITE