Снажан земљотрес код Требиња

Нешто мање од 40 минута иза поноћи житеље Херцеговине уздрмало је снажно потресање тла.

Босна и Херцеговина 24.12.2016 | 08:41
Снажан земљотрес код Требиња
Европски сеизмолошки завод епицентар потрес јачине 4,4 степена по Рихтеру забиљежио је надомак Требиња, на дубини од 13 километара.

Завод са сеизмологију Црне Горе наводи да је епицентар био четири километра сјевероисточно од мјеста Крушевице, што је неких 20 километара од Требиња.

Ријеч је о потресу шестог степена, од максималних 12 по Меркалијевој скали, а описан је као јак потрес којег примјећују сви.

''Слике падну са зидова, предмети се руше, посуђе се разбије. Комади домаћинства помакну се са свог мјеста или се преврну. На појединим добро грађеним кућама настају лагане штете'', наводи се у опису, преноси "Бљесак".

Потрес се осјетио у Мостару, Чапљини, Неуму, Дубровнику, Подгорици и Херцег Новом.

Извор: Н1
Фото: Сцреенсхот

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ауди

24.12.2016 08:06

То се вама уцинуло Да није Зељка опет некога пребила па се све тресло.Ако вам кажем да је Ж.Ц. недавно претукла једног директора једног важног предузећа, јер је фирму довео у тешки минус, вјероватно ми нећете вјеровати; Вјеровали не вјеровали, Ж.Ц је “убила Бога у њему”. Шакама и ногама. На Јавном сервису о томе ништа није објављено, иако је то био њен врло успјешан ултимат фајт деби. Челична Жеки!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

24.12.2016 16:51

То је село уз пут ТБ за ХН али припада ЦГ....одмах је послије границног прелаза кад се доле поцнес спустати за ХН.

ОДГОВОРИТЕ