Vanredno u Ficibajeru – klizište sve veće

Klizište i veliki odron na izletištu Ficibajer, koje se pokrenulo prije više od dvije godine, dodatno su ugrozili komunalnu infrastrukturu i dva objekta u ovom brčanskom gradskom naselju.

Republika Srpska 02.12.2016 | 21:27
Vanredno u Ficibajeru – klizište sve veće
Krater iz koga ističe kanalizaciona voda je, čekajući epilog rasprava o nadležnostima vladinih odjeljenja i javnih preduzeća, stigao pod temelje objekata i asfaltnog puta pa je, kaže vlasnik kuće i neizgrađenog restorana na obali Lazar Kalajdžić, pitanje sata kada će ih uništiti.

„Dvije i po godine pišemo zahtjeve i peticije, a rupa na glavnom kolektoru se za to vrijeme pretvorila u krater koji se stalno širi.

Štete su već prisutne, a sada je u pitanju i podzemni vod visokog napona i put do izletišta, vodovod za naselje. Niko ništa nije
preduzeo, pa čak ni nalog inspektora od prije šest mjeseci za zatvaranje kanalizacione cijevi i odvod do rijeke. Živimo iza zatvorenih prozora i opet nas uguši smrad“, ogorčen je Kalajdžić.

Danas je, ipak, reagovao gradonačelnik Siniša Milić. Na hitnom sastanku u Vladi donesena je odluka o ograničenom vanrednom stanju, a za uvođenje izvođača u posao već sutra ujutru zaduženo je Odjeljenje za bezbjednost.

Procjene su da će za sanaciju biti potrebno desetak dana, a umjesto 30-ak hiljada po poziciji koja je ugovorena, i trostruko više novca iz budžetra distrikta. Samo da kiše, strahuju ugroženi građani, ne budu brže od izvođača.



(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Penzioner

03.12.2016 09:39

Objekat napravljen bespravno na zemljisttu na kome je bio kajakaski klub.

ODGOVORITE