Ванредно у Фицибајеру – клизиште све веће

Клизиште и велики одрон на излетишту Фицибајер, које се покренуло прије више од двије године, додатно су угрозили комуналну инфраструктуру и два објекта у овом брчанском градском насељу.

Република Српска 02.12.2016 | 21:27
Ванредно у Фицибајеру – клизиште све веће
Кратер из кога истиче канализациона вода је, чекајући епилог расправа о надлежностима владиних одјељења и јавних предузећа, стигао под темеље објеката и асфалтног пута па је, каже власник куће и неизграђеног ресторана на обали Лазар Калајџић, питање сата када ће их уништити.

„Двије и по године пишемо захтјеве и петиције, а рупа на главном колектору се за то вријеме претворила у кратер који се стално шири.

Штете су већ присутне, а сада је у питању и подземни вод високог напона и пут до излетишта, водовод за насеље. Нико ништа није
предузео, па чак ни налог инспектора од прије шест мјесеци за затварање канализационе цијеви и одвод до ријеке. Живимо иза затворених прозора и опет нас угуши смрад“, огорчен је Калајџић.

Данас је, ипак, реаговао градоначелник Синиша Милић. На хитном састанку у Влади донесена је одлука о ограниченом ванредном стању, а за увођење извођача у посао већ сутра ујутру задужено је Одјељење за безбједност.

Процјене су да ће за санацију бити потребно десетак дана, а умјесто 30-ак хиљада по позицији која је уговорена, и троструко више новца из буџетра дистрикта. Само да кише, страхују угрожени грађани, не буду брже од извођача.



(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пензионер

03.12.2016 09:39

Објекат направљен бесправно на земљистту на коме је био кајакаски клуб.

ОДГОВОРИТЕ