SzP i Socijalisti u skupštinskoj većini

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža za predsjednika lokalnog parlamenta izabran je PDP-ov Rade Ćosović, koji je i u prošlom sazivu obavljao ovu funkciju. Promjena nije bilo ni kada je riječ o potpredsjedniku lokalnog parlamenta, pa je tako funkciju obnovio i Zoran Trapara iz NDP-a.

Republika Srpska 02.12.2016 | 18:22
SzP i Socijalisti u skupštinskoj većini
“Mislim da će ovo novo skupštinsko rukovodstvo nastaviti sa razvojem opštine Istočna Ilidža. Nastavićemo rad na infrastrukturnim projektima koji su vezani i za javnu rasvjetu, kanalizaciju i za modernizaciju saobraćajnica”, izjavio je predsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Rade Ćosović.

Novo rukovodstvo Skupštine opštine Istočna Ilidža izabrano je glasovima skupštinske većine koju čini SDS sa devet odbonika, PDP sa tri, NDP sa dva i Socijalistička partija sa jednim odbornikom.

U opoziciji je SNSD sa pet i DNS sa tri odbornika.

“U ovom momentu su vrata za široku koaliciju još otvorena onim političkim partijama i pojedincima koji su spremni da podrže projekte koje bude predložila većina načelnika, a u interesu stanovnika Istočne Ilidže. Očekujem da će ova koalicija biti proširena u narednom vremenskom periodu”, istakao je načelnik opštine Marinko Božović nakon konstitutivne sjednice.

Odbornik SDS-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Miljan Damjanović poručio je da će se ova stranka i dalje ponašati parlamentarno, uvažavajući sve konstruktivne prijedloge opozicije.

Nebojša Šešlija iz SNSD-a kaže da je trenutna opozicija u Skupštini opštine Istočna Ilidža spremna na svaki vid saradnje koja će značiti za dobrobit stanovnika ove lokalne zajednice.

Skupštinskoj većini priklonio se i odbornik Socijalističke partije Danko Vasiljević. Kako kaže, partija se na ovaj korak odlučila nakon pregovora, u želji da doprinese boljem radu Skupštine, a u interesu svih građana opštine Istočna Ilidža.

“Za ovaj potez imamo saglasnost vrha stranke i sve je urađeno uz konsultacije sa našim vrhom”, poručio je Vasiljević.

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža razriješeni su dužnosti dosadašnji načelnici odjeljenja i sekretar Skupštine, koji su potom i imenovani za vršioce dužnosti.



(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jeremija Gavtilovic - Baja

03.12.2016 13:49

Sve dok je ovih neprincipijalnih koalicija na lokalnom nivou stanje u politici nece biti jasno i najboljim znancima, a kamo li obicnim smrtnicima. Sa druge strane i politicke partije odaju sliku nekarakternosti i principijelnosti u svom postojanju i radu. Otud narodu i nepovjerenje u politiku i politicare.

ODGOVORITE