СзП и Социјалисти у скупштинској већини

На данашњој конститутивној сједници Скупштине општине Источна Илиџа за предсједника локалног парламента изабран је ПДП-ов Раде Ћосовић, који је и у прошлом сазиву обављао ову функцију. Промјена није било ни када је ријеч о потпредсједнику локалног парламента, па је тако функцију обновио и Зоран Трапара из НДП-а.

Република Српска 02.12.2016 | 18:22
СзП и Социјалисти у скупштинској већини
“Мислим да ће ово ново скупштинско руководство наставити са развојем општине Источна Илиџа. Наставићемо рад на инфраструктурним пројектима који су везани и за јавну расвјету, канализацију и за модернизацију саобраћајница”, изјавио је предсједник Скупштине општине Источна Илиџа Раде Ћосовић.

Ново руководство Скупштине општине Источна Илиџа изабрано је гласовима скупштинске већине коју чини СДС са девет одбоника, ПДП са три, НДП са два и Социјалистичка партија са једним одборником.

У опозицији је СНСД са пет и ДНС са три одборника.

“У овом моменту су врата за широку коалицију још отворена оним политичким партијама и појединцима који су спремни да подрже пројекте које буде предложила већина начелника, а у интересу становника Источне Илиџе. Очекујем да ће ова коалиција бити проширена у наредном временском периоду”, истакао је начелник општине Маринко Божовић након конститутивне сједнице.

Одборник СДС-а у Скупштини општине Источна Илиџа Миљан Дамјановић поручио је да ће се ова странка и даље понашати парламентарно, уважавајући све конструктивне приједлоге опозиције.

Небојша Шешлија из СНСД-а каже да је тренутна опозиција у Скупштини општине Источна Илиџа спремна на сваки вид сарадње која ће значити за добробит становника ове локалне заједнице.

Скупштинској већини приклонио се и одборник Социјалистичке партије Данко Васиљевић. Како каже, партија се на овај корак одлучила након преговора, у жељи да допринесе бољем раду Скупштине, а у интересу свих грађана општине Источна Илиџа.

“За овај потез имамо сагласност врха странке и све је урађено уз консултације са нашим врхом”, поручио је Васиљевић.

На конститутивној сједници Скупштине општине Источна Илиџа разријешени су дужности досадашњи начелници одјељења и секретар Скупштине, који су потом и именовани за вршиоце дужности.



(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јеремија Гавтиловиц - Баја

03.12.2016 13:49

Све док је ових непринципијалних коалиција на локалном нивоу стање у политици неце бити јасно и најбољим знанцима, а камо ли обицним смртницима. Са друге стране и политицке партије одају слику некарактерности и принципијелности у свом постојању и раду. Отуд народу и неповјерење у политику и политицаре.

ОДГОВОРИТЕ