Torino počeo operacije - Hart 2018. i Beloti 94.000.000!

Urbano Kairo o svemu razmišlja, jer želi Bikove da smesti u gornji dom italijanskog fudbala.

Fudbal 24.11.2016 | 10:30
Torino počeo operacije - Hart 2018. i Beloti 94.000.000!
Obećao je nedavno Urbano Kairo da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi Torino konačno postao redovni učesnik evropskih takmičenja i stanovnik gornjeg doma Serije A, a prema najnovijim pisanjima italijanske štampe izgleda da je italijanski biznismen užurbano krenuo u početak realizacije ambicioznog projekta. 

Današnji Tutosport piše da Kairo ozbiljno razmišlja o sledećoj sezoni i da mu je prvi cilj da produži ostanak golmana Džoa Harta. Engleski čuvar mreže nalazi se na pozajmici u Torinu do kraja sezone, a Kairo je navodno već uspostavio kontakt sa čelnicima Mančester Sitija i upitao kakva je mogućnost da Hart produži boravak još godinu dana. Međutim, u tekstu se ističe da bi konačni ishod ovog poduhvata mogao da bude poznat tek na kraju sezone. Razlog tome je što bi Hart ipak sačekao rasplet u prvenstvu, kako bi video da li će Torino obezbediti makar plasman u Ligu Evrope. 

On je u nedavnom razgovoru za italijanske medije rekao da još ne razmišlja o budućnosti, ali da se u Torinu oseća lepo. To je, očigledno, dodatno podstaklo Kaira da što pre krene u akciju i pokuša da stvari realizuje što je pre moguće.

Paralelno sa ostankom Harta u Torinu se radi na već poznatom projektu - Andrea Beloti. Međutim, ono što je novost u odnosu na dosadašnja pisanja jeste to da će mladi golgeter ipak dobiti novi ugovor, a ne samo korekciju postojećeg! I ono najbitnije - da će sadržati otkupnu klauzulu samo za inostrane klubove koja neće biti između 60.000.000 i 80.000.000 evra, kako se prvobitno pisalo. Već vrtoglavih - 94.000.000 evra! Kao Gonzalo Iguain u Napoliju. Tako klub želi da se zaštiti od preteranog interesovanja Mančester junajteda i Evertona, ali i ostalih stranih kupaca, ukoliko ih tokom sezone bude bilo

Ugledni i uvek dobro obavešteni milanski list Gazeta delo Sport saznaje da dogovor dve strane odavno postoji i da je samo pitanje dana kada će ovaj sporazum biti potpisan.

Prema slovu novog ugovora Beloti bi za Torino bio vezan do juna 2021. godine, a godišnja primanja otišla bi na 1.500.000 evra. 

Beloti je odlično startovao novu sezonu i nalazi se na vrhu liste strelaca zajedno sa Edinom Džekom i Maurom Ikardijem. Dosad je upisao deset pogodaka. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar