Papa odobrio oproštaj za grijeh abortusa

Papa Franja izjavio je da sveštenici mogu da oproste abortus, koji se u Katoličkoj crkvi smatra grehom.

Svijet 21.11.2016 | 18:10
Papa odobrio oproštaj za grijeh abortusa
"Odobravam svim sveštenicima... da daju oproštaj onima koji su počinili greh abortusa", naveo je papa u svom apostolskom pismu, kojim je označio kraj "Godine milosrđa".

On je precizirao da je to odobrenje, koje je ranije dao kao privremeno, sa važenjem u toj svetoj godini, sada proglasio trajnim, prenosi AP.

Papa Franja (79) je u nedelju potvrdio da je abortus "težak greh, jer okončava nevin život", a u jednom intervjuu je čak rekao da je to "užasan zločin".

Narednog dana je, međutim, rekao da kraj svete "Godine milosrđa" ne znači i kraj milosti i da se navodnim grešnicima mora dati šansa za pokajanje.

Izvor: Tanjug
Foto: GettyImages

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

21.11.2016 17:17

Rimokatolicka vjerska zajednica je zaboravili da poslije jeb.... nema kajanja. U Crkvu Htistovu ponovo treba u praksi uvesti instituciju POKAJNIKA SA PAPOM NA CELU ZBOG NJEGOVOG POGRESNIG VJERSKOG UCENJA!

ODGOVORITE
Name

Drina

21.11.2016 18:35

Samo Bog može nekome grijeh oprostiti a ne neki svećenik. Bar je to logično.

Name

Re.Mikic

21.11.2016 20:44

Ti Mikicu vodi brigu o svojoj Crkvi a jednog Papu Rimokatolicke Crkve pusti vise na miru jer ti mu nisi ni do koljena ni kao covjek a o svestenstvu da i ne pricamo.

Name

Mihailo Mikic

21.11.2016 22:32

SVETI SRBSKI NOVOMUCENICI poklati i pobijeni sa blagoslovom Alojzija Stepinca i drugi rimokatolucki velikodostojnika traze od svojih SRBski potomaka da o rimskom Papi i njegovoj vjerskoj zajednici samo kazu pravu istinu koji rimokatolici poput tebe zele da sakriju. Da si pravi covjek kao sto nisi poput drugi posteni rimokatolika napustio bi svoju zlocinacku vjersku zajednicu i presao pokajanom dusom svojom u STARU VJERU - SVETO PRAVOSLAVLJE!

Name

noke

22.11.2016 07:22

Biblija zabranjuje jedenje svinjetine. A svinja ne preziva, iako ima papak, i to papak razdvojen, i za vas je necista! Njihova mesa nemojte jesti niti se njihove strvine doticati - za vas su one neciste. (Stari Zavjet, Ponovljeni Zakon, 14:8).

Name

Re.Mikic

22.11.2016 02:03

Treba prvo sebe da zapitas dali si ti pravi covjek da jesi nebi napadao sve odreda sto nije Srpsko i da li se zapitas kakva je tvoja vjera koju takvi kao ti predstavljaju.Svojim komentarima ti prelazis svaku granicu ljudskog dostojanstva.

ODGOVORITE