Папа одобрио опроштај за гријех абортуса

Папа Фрања изјавио је да свештеници могу да опросте абортус, који се у Католичкој цркви сматра грехом.

Свијет 21.11.2016 | 18:10
Папа одобрио опроштај за гријех абортуса
"Одобравам свим свештеницима... да дају опроштај онима који су починили грех абортуса", навео је папа у свом апостолском писму, којим је означио крај "Године милосрђа".

Он је прецизирао да је то одобрење, које је раније дао као привремено, са важењем у тој светој години, сада прогласио трајним, преноси АП.

Папа Фрања (79) је у недељу потврдио да је абортус "тежак грех, јер окончава невин живот", а у једном интервјуу је чак рекао да је то "ужасан злочин".

Наредног дана је, међутим, рекао да крај свете "Године милосрђа" не значи и крај милости и да се наводним грешницима мора дати шанса за покајање.

Извор: Тањуг
Фото: ГеттyИмагес

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

21.11.2016 17:17

Римокатолицка вјерска заједница је заборавили да послије јеб.... нема кајања. У Цркву Хтистову поново треба у пракси увести институцију ПОКАЈНИКА СА ПАПОМ НА ЦЕЛУ ЗБОГ ЊЕГОВОГ ПОГРЕСНИГ ВЈЕРСКОГ УЦЕЊА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрина

21.11.2016 18:35

Само Бог може некоме гријех опростити а не неки свећеник. Бар је то логично.

Name

Ре.Микиц

21.11.2016 20:44

Ти Микицу води бригу о својој Цркви а једног Папу Римокатолицке Цркве пусти висе на миру јер ти му ниси ни до кољена ни као цовјек а о свестенству да и не прицамо.

Name

Михаило Микиц

21.11.2016 22:32

СВЕТИ СРБСКИ НОВОМУЦЕНИЦИ поклати и побијени са благословом Алојзија Степинца и други римокатолуцки великодостојника тразе од својих СРБски потомака да о римском Папи и његовој вјерској заједници само казу праву истину који римокатолици попут тебе зеле да сакрију. Да си прави цовјек као сто ниси попут други постени римокатолика напустио би своју злоцинацку вјерску заједницу и пресао покајаном дусом својом у СТАРУ ВЈЕРУ - СВЕТО ПРАВОСЛАВЉЕ!

Name

ноке

22.11.2016 07:22

Библија забрањује једење свињетине. А свиња не презива, иако има папак, и то папак раздвојен, и за вас је нециста! Њихова меса немојте јести нити се њихове стрвине дотицати - за вас су оне нецисте. (Стари Завјет, Поновљени Закон, 14:8).

Name

Ре.Микиц

22.11.2016 02:03

Треба прво себе да запитас дали си ти прави цовјек да јеси неби нападао све одреда сто није Српско и да ли се запитас каква је твоја вјера коју такви као ти представљају.Својим коментарима ти прелазис сваку границу људског достојанства.

ОДГОВОРИТЕ