Pravoslavac u Beloj kući - Rajns Pribus

Predsednik Republikanske partije Rajns Pribus (44), koji je ove godine svim pravoslavcima u svetu poželeo “srećan i blagosloven Uskrs”, novi je šef kabineta Bele kuće.

Svijet 15.11.2016 | 22:10
Pravoslavac u Beloj kući - Rajns Pribus
Pravnik iz Viskonsina kome se novi predsednik SAD Donald Tramp posebno zahvalio neposredno posle pobede, istaknuti je republikanac i vašingtonski “insajder”. Njemu su se već pripisivale zasluga za “dovođenje na vlast” predsedavajućeg Predstavničkog doma Pola Rajana i guvernera Viskonsina Skota Vokera.

Po ocu Ričardu poreklom Nemac, po majci Dimitri Grk, Pribus, čije pravo ime je Rajnhold, celog života je posvećeni vernik Grčke pravoslavne crkve. On je, štaviše, tokom TV intervjua u aprilu, rekao da su tri stvari “svete” u njegovom kabinetu - grčka pravoslavna liturgija, platforma Republikanske partije i raspored utakmica Bruersa, bejzbol tima iz njegovog Milvokija.

Otac dvoje dece, Pribus je iskusni političar koji uživa u muziciranju. U svoje vreme je osvajao i nagrade na klavirskim takmičenjima. Nešto od svog talenta prikazao je i Amerikancima, na televiziji.

Sada najbliži Trampov saradnik, međutim, nije ostajao dužan na kritike milijardera tokom kampanje, posebno one koji su se odnosili na, njemu nenaklonjen, republikanski establišment, kao i opaske na račun žena i muslimanske porodice odlikovanog američkog kapetana. Pribus je sada i značajna “karika” u delikatnom poslu “mirenja” Trampa sa delom konzervativnog establišmenta koji je tokom kampanje bio otvoreno protiv njega, ili čak na strani Klintonove.

(Večernje novosti)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Srb

15.11.2016 21:18

To je teret

ODGOVORITE
Name

lijepo

15.11.2016 21:30

Koliko ima ,,pravoslavaca,,u RS..pa zna biti gori nego ,,nepravoslavac,,pa sad..

ODGOVORITE
Name

Podrinjac

16.11.2016 05:52

Da nece prekrstiti i Trampa.On je Amerikanac.Od pravoslavlja svi oni koji su otisli tamo daleko malo je sta ostalo.

ODGOVORITE
Name

dada

16.11.2016 05:56

Ogroman teret.

ODGOVORITE
Name

Z

16.11.2016 09:26

Ima jedan u Bijeloj kući što voli sarmu , isti je kao mi !

ODGOVORITE
Name

CH

17.11.2016 00:32

Da je njemu ime Savo ili Nikola,ja bi mu vjerovo,ovako?.

Name

bsk

17.11.2016 19:02

Presednik amerike imao sluzavku srpkinju koja mu je ribala wc pravila sarmu i tako slicno bosnjaci saznali da je i erdogan musliman po vero i ispovesti sad ne moramo nista da radimo na osnovu ovih nasih veza imacemo veliku pomoc od njih blago se nama kokosiji mozak.

ODGOVORITE