Православац у Белој кући - Рајнс Прибус

Председник Републиканске партије Рајнс Прибус (44), који је ове године свим православцима у свету пожелео “срећан и благословен Ускрс”, нови је шеф кабинета Беле куће.

Свијет 15.11.2016 | 22:10
Православац у Белој кући - Рајнс Прибус
Правник из Висконсина коме се нови председник САД Доналд Трамп посебно захвалио непосредно после победе, истакнути је републиканац и вашингтонски “инсајдер”. Њему су се већ приписивале заслуга за “довођење на власт” председавајућег Представничког дома Пола Рајана и гувернера Висконсина Скота Вокера.

По оцу Ричарду пореклом Немац, по мајци Димитри Грк, Прибус, чије право име је Рајнхолд, целог живота је посвећени верник Грчке православне цркве. Он је, штавише, током ТВ интервјуа у априлу, рекао да су три ствари “свете” у његовом кабинету - грчка православна литургија, платформа Републиканске партије и распоред утакмица Бруерса, бејзбол тима из његовог Милвокија.

Отац двоје деце, Прибус је искусни политичар који ужива у музицирању. У своје време је освајао и награде на клавирским такмичењима. Нешто од свог талента приказао је и Американцима, на телевизији.

Сада најближи Трампов сарадник, међутим, није остајао дужан на критике милијардера током кампање, посебно оне који су се односили на, њему ненаклоњен, републикански естаблишмент, као и опаске на рачун жена и муслиманске породице одликованог америчког капетана. Прибус је сада и значајна “карика” у деликатном послу “мирења” Трампа са делом конзервативног естаблишмента који је током кампање био отворено против њега, или чак на страни Клинтонове.

(Вечерње новости)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Срб

15.11.2016 21:18

То је терет

ОДГОВОРИТЕ
Name

лијепо

15.11.2016 21:30

Колико има ,,православаца,,у РС..па зна бити гори него ,,неправославац,,па сад..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

16.11.2016 05:52

Да неце прекрстити и Трампа.Он је Американац.Од православља сви они који су отисли тамо далеко мало је ста остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дада

16.11.2016 05:56

Огроман терет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

З

16.11.2016 09:26

Има један у Бијелој кући што воли сарму , исти је као ми !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦХ

17.11.2016 00:32

Да је њему име Саво или Никола,ја би му вјерово,овако?.

Name

бск

17.11.2016 19:02

Преседник америке имао слузавку српкињу која му је рибала wц правила сарму и тако слицно босњаци сазнали да је и ердоган муслиман по веро и исповести сад не морамо ниста да радимо на основу ових насих веза имацемо велику помоц од њих благо се нама кокосији мозак.

ОДГОВОРИТЕ