Vozači oprez - mokri i klizavi kolovozi

Zbog kiše saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na maglu u kotlinama i uz riječne tokove, kao i na moguće odrone, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Republika Srpska 08.11.2016 | 08:12
Vozači oprez - mokri i klizavi kolovozi
Na auto-putu Banjaluka-Gradiška vozila saobraćaju bez posebnih ograničenja, po mokrom i klizavom kolovozu.

Petlja "Mahovljani" zatvorena je zbog izgradnje vijadukta na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj. Tokom trajanja obustave, vozila se preusmjeravaju na lokalni put kroz selo Brestovo, ali je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona.

Saobraćaj je obustavljen i na regionalnom putnom pravcu Stari Majdan dva-Lamovita gdje je u toku izgradnja mosta.

Do povremene obustave saobraćaja dolazi dionci Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Kostajnica-Kozarska Dubica jedan, Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik, Kotor Varoš-Mitrovići, Ukrina-Vijaka u Vijačanima i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići.

U zonama gdje se izvode radovi saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog deminiranja terena dolaziće do povremene obustave saobraćaja na magistralnim putevima Tuzla-Ugljevik na Banj Brdu i Teslić-Kotor Varoš u mjestu Rujevica, te u mjestu Klakari na području opštine Brod. Povremene obustave trajaće pola sata, a saobraćaj će biti omogućen po 15 minuta.

Na magistralnom puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/ i dalje je zabranjen saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, te na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, osim za autobuse "Drinatrans" iz Zvornika.

Na području distrikta Brčko u toku je izgradnja obilaznice zbog čega je izmijenjen saobraćaj na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Zbog redovnog održavanja sistema u tunelima na auto-putu u Federaciji BiH večeras će od 22.00 časa do sutra do 5.00 časova biti zatvorena dionice Tarčin-Sarajevo zapad, smjer Tačin-Sarajevo zapad.

Radovi se izvode na putevima Banjaluka-Jajce, Donji Vakuf-Bugojno, Prozor-Jablanica i Ključ-Mrkonjić Grad.

Tokom dana će zbog deminiranja terena dolaziti do povremenih obustava saobraćaja na magistralnom putu Stolac-Ljubinje i na regionalnom putnom pravcu Zavidovići-Olovo.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno.

Iz AMS podsjećaju da je u toku preventivana akcija "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2016", koju je pokrenuo koja će danas biti sprovedena u Novom Gradu u Auto-moto društvu "Una" od 9.00 do 11.00 časova i u Prijedoru u Auto-moto društvu "Prijedor" od 13.00 do 15.00 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar