Pariz - Masters: Troicki spasao meč lopte i dobio Manarina! Lajović ispao od Karlovića!

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Mastersa u Parizu posle dramatične pobede nad Adrijanom Manarinom. Dušan Lajović eliminisan je od Iva Karlovića u prvom kolu poslednjeg Mastersa sezone u Parizu – 7:6(4), 7:6(5).

Tenis 01.11.2016 | 23:45
Pariz - Masters: Troicki spasao meč lopte i dobio Manarina! Lajović ispao od Karlovića!
Troicki je spasao dve meč lopte i savladao je domaćeg tenisera sa 6:4, 3:6, 7:6(5).

Francuz je u desetom gemu trećeg seta imao dve vezane meč lotpe na svoj servis, ali je Troicki napravio brejk u odsutnom trenutku, a onda je u taj-brejku došao do pobede.

Viktor je dobro počeo meč. U prvom setu, u kojem je viđeno čak pet brejkova, srpski teniser je napravio tri i poveo je sa 6:4.

Usledio je pad u njegovoj igri, pa je Manarino preuzeo kontrolu. U drugom setu odlučio je brejk u šestom gemu, a Troicki je prethodno u petom propustio dve šanse za vođstvo od 3:2.

Delovalo je da će Manarino bez većih problema pobediti kada je napravio brejk u šestom gemu trećeg seta, ali onda je usledio novi preokret. U 13. gemu Manarino je na 3:3 napravio duplu servis grešku, potom je Troicki dobio dva poena na svoj servis, a do pobede je došao iskoristivši treću meč loptu.

Naredni Viktorov rival u Parizu biće Kei Nišikori.

Dušan Lajović eliminisan je od Iva Karlovića u prvom kolu poslednjeg Mastersa sezone u Parizu – 7:6(4), 7:6(5).

Bio je ovo sedmi međusobni okršaj Srbina i Hrvata, a 'Div sa Šalate' zadržao je maksimalan učinak.

Meč je trajao jedan čas i 42 minuta, a Lajović je eventualnu priliku da susret prelomi u svoju korist propustio u šestom gemu prvog seta – kada nije realizovao jedine dve brejk prilike koje su mu se ukazale.

S druge strane, Karloviću je za vođstvo u setovima bio dovoljan samo jedan mini-brejk u taj-brejku.

Ni drugi deo igre nije se previše razlikovao, s tim da je sada Ivo imao dve prilike da rivalu oduzme servis, ali je ovoga puta on bio neuspešan.

Ponovo se došlo do odlučujućeg trinaestog gema, i ponovo je visokom Hrvatu za set, u ovom slučaju i meč, bio potreban samo jedan mini-brejk.

Karlović je tako zakazao hrvatski derbi u narednoj rundi, pošto će mu rival biti Marin Čilić, koji je bio slobodan u prvom kolu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar