Париз - Мастерс: Троицки спасао меч лопте и добио Манарина! Лајовић испао од Карловића!

Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у друго коло Мастерса у Паризу после драматичне победе над Адријаном Манарином. Душан Лајовић елиминисан је од Ива Карловића у првом колу последњег Мастерса сезоне у Паризу – 7:6(4), 7:6(5).

Тенис 01.11.2016 | 23:45
Париз - Мастерс: Троицки спасао меч лопте и добио Манарина! Лајовић испао од Карловића!
Троицки је спасао две меч лопте и савладао је домаћег тенисера са 6:4, 3:6, 7:6(5).

Француз је у десетом гему трећег сета имао две везане меч лотпе на свој сервис, али је Троицки направио брејк у одсутном тренутку, а онда је у тај-брејку дошао до победе.

Виктор је добро почео меч. У првом сету, у којем је виђено чак пет брејкова, српски тенисер је направио три и повео је са 6:4.

Уследио је пад у његовој игри, па је Манарино преузео контролу. У другом сету одлучио је брејк у шестом гему, а Троицки је претходно у петом пропустио две шансе за вођство од 3:2.

Деловало је да ће Манарино без већих проблема победити када је направио брејк у шестом гему трећег сета, али онда је уследио нови преокрет. У 13. гему Манарино је на 3:3 направио дуплу сервис грешку, потом је Троицки добио два поена на свој сервис, а до победе је дошао искористивши трећу меч лопту.

Наредни Викторов ривал у Паризу биће Кеи Нишикори.

Душан Лајовић елиминисан је од Ива Карловића у првом колу последњег Мастерса сезоне у Паризу – 7:6(4), 7:6(5).

Био је ово седми међусобни окршај Србина и Хрвата, а 'Див са Шалате' задржао је максималан учинак.

Меч је трајао један час и 42 минута, а Лајовић је евентуалну прилику да сусрет преломи у своју корист пропустио у шестом гему првог сета – када није реализовао једине две брејк прилике које су му се указале.

С друге стране, Карловићу је за вођство у сетовима био довољан само један мини-брејк у тај-брејку.

Ни други део игре није се превише разликовао, с тим да је сада Иво имао две прилике да ривалу одузме сервис, али је овога пута он био неуспешан.

Поново се дошло до одлучујућег тринаестог гема, и поново је високом Хрвату за сет, у овом случају и меч, био потребан само један мини-брејк.

Карловић је тако заказао хрватски дерби у наредној рунди, пошто ће му ривал бити Марин Чилић, који је био слободан у првом колу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар